Ajankohtaista tietoa

Koronavirustilanteen vaikutuksista matkustamiseen

Ajankohtaista tietoa

Matkatoimisto palvelee puhelimitse ja sähköpostitse
Lehtimäki Matkojen toimisto on asiakkailta tällä hetkellä suljettu, jotta voimme toimia mahdollisimman nopeasti. Toivomme malttia – olemme yhteydessä kaikkiin matkan varanneisiin henkilökohtaisesti aikajärjestyksessä. Jos asia ei ole kiireinen, toivomme, että vältät nyt yhteydenottoja toimistoomme. Puh. 0207 509 509 ja sähköposti Matkat@LehtimakiGroup.fi

Matkustusrajoitukset 28.9.2020 alkaen

Sisärajatarkastukset palautuvat 28.9. Suomen ja Ruotsin sekä Viron välisessä liikenteessä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hallitus suosittelee 14 päivän omaehtoista karanteenia Suomeen palatessa.
Suomesta saa edelleen vapaasti matkustaa risteilylle ilman maihinnousua, eikä Suomeen saapuessa tarvitse jäädä karanteeniin.

Matkan peruuntuminen
Jos matkan peruuntuminen tapahtuu viranomaisen asettaman matkustus-suosituksen vuoksi, palautamme jo tehtyjä maksusuorituksia vain niiltä osin kuin saamme palautuksia eri palveluntuottajilta. Pyydämme myös huomioimaan, että maksusuoritusten palauttamiseen saattaa mennä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa huomattavasti normaalia pidempi aika.

Jos asiakas peruuttaa matkan, noudatamme kulloinkin kyseessä olevan matkan voimassa olevia peruutusehtoja. Varatun matkan peruutusehdot löytyvät matkan varausvahvistuksesta.

Tilanne elää jatkuvasti ja uusimmat ja luotettavimmat tiedot löytyvät THL:n, Ulkoministeriön ja valtioneuvoston sivuilta.

Kasvomaskien käyttö laivamatkalla – varustamojen yhteinen suositus

Suomen Varustamot suosittelee maskien käyttöä laivamatkan aikana niissä tilanteissa, joissa riittävien turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Matkustajien kannattaa varautua käyttämään maskia tilanteesta riippuen esimerkiksi laivaannousun ja laivasta poistumisen yhteydessä, sekä muissa mahdollisissa tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen on mahdotonta.

Matkustajia kehotetaan lisäksi pitämään suojamaski saatavilla matkan ajan, jotta mahdollisissa ruuhkissa matkustajat voivat ottaa maskin käyttöön. Kaikilla Suomesta lähtevillä laivoilla on myynnissä kertakäyttöisiä kasvomaskeja.

Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Edelleen on tärkeintä, että sairaana tai oireilevana ei pidä matkustaa. Lisäksi on erittäin tärkeää noudattaa 1-2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

Satamissa ja laivoilla on tehty merkittäviä toimia koronaviruksen leviämisen estämiseksi. On hyvä muistaa, että laivoilla on väljää ja matkustajilla on tilaa liikkua turvavälejä noudattaen. Laivoille ei oteta täyttä matkustajamäärää vaan matkustajamääriä on rajoitettu 75 % kapasiteetista. Matkustajia muistutetaan laivoilla ja satamissa säännöllisesti turvaväleistä ja käsihygieniasta ja matkustajilla on mahdollisuus pestä ja desinfioida käsiä.

Lisätietoa löytyy myös matkanjärjestäjien sivuilta:

Viranomaistietoa

Muutokset mahdollisia! Sivustoa päivitetään.