Pietari

Ainutlaatuinen, valloittava kaupunki
Alk. Kysy tarjoustamme!

Pietari – valloittava suurkaupunki

Vain 350 km päässä Lahdesta sijaitsee upea, valloittava ja ainutlaatuinen suurkaupunki. Pietarin historiallisen keskustan arkkitehtuuri häikäisee ainutlaatuisuudellaan ja huikeudellaan ja se kuuluukin UNESCO:n maailmanperintöluetteloon. Kaupungin on perustanut tsaari Pietari Suuri vuonna 1703 suomalaisheimojen muinaiselle kauppapaikalle. Yli 40 saarelle rakennettu Pietari onkin Nevajoen  ja lukuisten kanaalien muokkama ainutlaatuinen suurkaupunki. Pietaria ei turhaan kutsuta Pohjolan Venetsiaksi. Venäjän pääkaupunkina se toimi lähes 200 vuotta aina vuoteen 1918 saakka.

Lähde tutustumaan upeaan barokki- ja uusklassismin arkkitehtuuria vilisevään kansainväliseen metropoliin. Matka tehdään ympäristöystävällisillä Lehtimäki Tilausajot -busseilla. Lehtimäki Matkojen Pietarin matkalle pääse helposti E-viisumilla ja suoralla bussikyydityksellä. Matkaohjelma rakennetaan ryhmänne toiveiden mukaisesti.

Iisakin kirkko on Pietarin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Ortodoksisen Iisakinkirkon rakentaminen kesti neljäkymmentä vuotta ja siitä on sananmukaisesti jäänyt kieleemme sanonta ”rakentaa kuin Iisakinkirkkoa”. Kirkon kullattu kupoli, johon on muuten käytetty yli 100 kg kultaa, antaa pienen vinkin kirkon sisäarkkitehtuurista. Iisakin kirkkoon on ehdottomasti mentävä sisälle.

Pietarhovi on tunnettu upeista kullatuista suihkulähteistä, jotka toimivat luontaisella paineella. Pietarhovi rakennettiin 1700-luvun alussa. Pietari Suuri kävi tutustumassa Ranskan Versailles´ssa ja halusi saada vastaavanlaisen puiston itselleen. Pietarhoviin pääsee sekä bussilla että kantosiipialuksilla.

Fabergé museo on vuonna 2014 avattu yksityinen jalokivimuseo. Museon kokoelmiin kuuluu noin 4000 kappaletta Venäjän keisariperheen käyttöesineitä. Erityisesti museo tunnetaan Carl Fabergén valmistamista keisarillisista pääsiäismunista, joiden arvo nykyään voi ylittää jopa kymmeniä miljoonia euroja.

Katariinan palatsi on Pietari Suuren vaimon, Katariinan, kesäresidenssipalatsi. Alunperin vaatimaton kaksikerroksinen palatsi rakennettiin 1700-luvun alussa, jota laajennettiin vuosina 1744-1757 rokokoopalatsiksi. Katariinan palatsin yksi kuuluisimmista nähtävyyksistä on meripihkahuone, joka tunnetaan myös maailman kahdeksantena ihmeenä. Meripihkahuoneen alkuperäiset osat katosivat toisen maailmansodan aikana, mutta nykyään huone on täysin kunnostettu alkuperäisen huoneen mukaisesti.

Mariinski teatteri  on avattu 1783 ja nykyään se on yksi maailman merkittävimmistä oopperan ja baletin teattereista maailmassa. Teatterissa ensi kertaa vieraileville suosittelemme venäläisiä klassikko-oopperoita ja -baletteja, koska yhtä tasokkaita esityksiä on mahdoton nähdä muualla maailmassa.

Kysy tarjoustamme ryhmällesi:
Ryhmä- ja kokousmyynti
p. 0207 509 519 (arkisin klo 9-16)
Ryhmat@LehtimakiGroup.fi

Tekstit: www.visitpietari.fi