Yön yli risteily Silja Serenadella

Serenade 4.6.-22.6.2021
Alk. 6,50 €/hlö/B4

Yön yli risteily Silja Serenadella Helsingistä

Kauan odotettu ja kaivattu suosikkilaiva Silja Serenade jatkaa liikennöintiä 4.-22.6.2021 karanteenivapailla Yön yli risteilyillä Helsingistä. Koe kesän aloitus Silja Serenadella läheistesi kanssa vesikieleen herahtavien herkkujen ja edullisten ostosten parissa sekä rentoutuen tilavalla promenadella ja aurinkokannen raikkaassa merituulessa!

Risteilyaikataulu:
klo 17:00 alkaa laivaannousu
klo 18:00 lähtö Helsingistä
klo 22.45 – klo 10.45 laiva yöpyy Tallinnassa (ei maihinnousua)
klo 14:45 saapuminen Helsinkiin

Hinta sisältää:

 • Risteily valitussa hyttiluokassa
 • Risteilyohjelma laivalla
 • Bussikuljetukset ilmoitetulla lähdöillä Helsingin Eteläsatamaan

Lisämaksusta

 • Ateriat laivalla

Huomioithan, että tarvitset risteilylle mukaan passin tai poliisin myöntämän henkilökortin!

Bussikuljetukset

Kuljetukselliset lähdöt kesäkuussa

Pe 4.6., Ti 8.6., La 12.6., Ti 15.6.,La 19.6. ja Ti 22.6.

Kuljetuksellisilla lähdöillä matkan hintaan kuuluu edestakaiset bussimatkat Lehtimäki Comfort -tilausajobusseilla.

PYSÄKKI    KELLO   
Kuusankoski, Keskusaukion pysäkki 13:15
Kouvola, Matkakeskus 13:30
Kausala, ABC:n pysäkki 13:55
Nastola, Rakokiven pysäkki 14:20
Nastola, Lehtimäen tilausajopysäkki (Kukkastie) 14:25
Lahti, Marolankadun turistipysäkki 14:45
Lahti, Uudenmaakatu Moisionkadun pysäkki 14:50
Lahti, Launeen Citymarketin pysäkki 14:55
Lahti, Renkomäen ABC:n pysäkki 15:00
Orimattila, Orio naukio 15:20
Mäntsälä, Linja-autoasema 15:50
Helsinki, Eteläsatama 16:45

Lehtimäki Tilausajojen bussit kuljettavat asiakkaamme luotettavasti satamaan ja takaisin. Hyvät aikataulut ja luotettavat kuljetukset takaavat matkasi onnistumisen.

Haluamme edistää turvallista matkustamista, joten olemme ohjeistaneet uusia käytännön toimia, jotta voit matkustaa kanssamme turvallisesti.

 •  Autot siivotaan hyvin päivittäin ja käytetään desinfiointiaineita päivän aikana
 • Tiedotusta autoissa on lisätty, mm. infotarroin
 • Kuljettajamme tulee töihin terveenä, toivomme, että myös sinä tulet terveenä kyytiin
 • Huolehdimme kaikki hyvästä käsihygienista
 • Käsidesiä on asiakkaille tilausjoissa
 • Pyritään matkustamaan riittävän väljästi; jätä tilaa, jos siihen on mahdollisuus.
 • Kuljettaja ottaa asiakkaat vastaan ulkona
 • Tervehditään, mutta ei kätellä
 • Kuljettaja avustaa matkatavaroiden kanssa, turvavälit huomioiden, kuten tähänkin asti
 • Auton tuuletukseen on kiinnitetty huomiota

 

 • Saavuthan lähtöpysäkille 10 minuuttia ennen lähtöaikaa
 • Bussi kulkee vain niiden paikkakuntien kautta, joilta on tulossa kyytiin etukäteen ilmoittautuneita matkustajia
 • Nimeä matkatavarat sisä- ja ulkopuolelta
 • Matkustajan tulee lähteä ilmoittamaltaan pysäkiltä
 • Painorajoitus matkatavaroille ja tuliaisille on 20 kg/matkustaja
 • Bussin tavaratilassa kulkevat tavarat ovat asiakkaan omalla vastuulla

Bussikuljetus lähtee takaisin 30 minuuttia laivan saapumisen jälkeen.

Matkaohjelma

Omatoimisesti satamaan tulevat matkustajat saavat laivaliput Siljan lähtöselvityksestä klo 15:45-17:45. Kuljetuksellisilla lähdöillä kuljettaja jakaa laivaliput satamassa. Lähdöt Helsingin Olympiaterminaalista, Eteläsatamasta.

1. matkapäivä

 • Klo 17:00 alkaa laivaannousu
 • Laiva lähtee klo 18:00 Helsinki, Eteläsatama – Silja Serenade
 • Ilta ja yö aikaa nauttia laivan monipuolisista palveluista.
 • Klo 22:45 – klo 10:45 laiva yöpyy Tallinnassa, ei maissakäytiä eikä laivaanousua

2. matkapäivä

 • Aamu ja aamupäivä aikaa nauttia laivan herkuista ja tax free-ostoksista ennen maihinnousua
 • Klo 14.15 saapuminen Helsinkiin, Eteläsatama

Kuljetuksellisilla lähdöillä kuljetuksen etukäteen varanneiden bussit lähtevät 30 minuuttia laivan saapumisen jälkeen.

Silja Serenade

Silja Serenade on käynyt läpi uudistumisen! Suurimpiin uudistuksiin lukeutuvat mm. tyylikäs yökerho Starlight ja viihtyisä keulabaari Sea View Lounge, Bon Vivant -ravintolan uusi ilme sekä täysin uusi  Grill House -ravintola. Uudistukset on tehty taiten, joten tunnelma on säilynyt ennallaan tyylikkäänä ja ajattomana. Laivalla olet kuin kaupunkilomalla keskieurooppalaisessa pikkukaupungissa. Elämää sykkivän Promenade-kävelykadun pyörteissä nautit laadukkaimmat viinit ja herkullisimmat ruoka-annokset, vietät aikaa kahvikupillisen ääressä tai teet ostoksia upeissa myymälöissä. Täällä on mahdollisuus nauttia romanttisesta yhdessäolosta ja tuntea olevansa lomalla.  Laivalla elämästä kuuluu nauttia!

Lapsille parasta, hauskinta ja rennointa
Silja Land -leikkihuoneessa kannella 5 on 290 m² tilaa temmeltää! Leikkimaailmasta löydät mm. kiipeilypuun, maalausseinän, leikkitalon ja hullunkurisia koristeita ja rakenteita. Junioreille on PlayStation-pelialue. Lasten leikkejä valvoo ammattitaitoinen aktivaattori, vaikka toki lapset ovat leikkihuoneessakin vanhempiensa vastuulla. Aktivaattori järjestää myös lisäohjelmaa, kuten laivasuunnistusta tai kasvomaalausta. Ihastuttavat maskotit Harri Hylje ja Muumi seikkailevat kaikkien iloksi Silja Serenadella kesällä.

Hyvän olon palvelut koko perheelle – Sunflower Oasis
Matkustajia palvelee täysin uudistettu Sunflower Oasis -kylpyläosasto. Span viereen ulkokannelle rakennettu baaritiski palvelee kesäisin ulkona olevia asiakkaita. Kylpylä on uudistuksen jälkeen valoisampi ja viihtyisämpi ja kolme poreallasta sekä uusitut saunat kutsuvat rentoutumaan.

Huippuostoksia uudistuneesta tarjonnasta
Tax Free Shopissa on laajat valikoimat väkeviä alkoholijuomia, olutta ja viiniä edullisin hinnoin. Myymälästämme löydät parhaat pohjoismaiset herkut Fazerin ja Kalevin suklaista tanskalaisiin kekseihin, samoin terveystuotteita, luonnonkosmetiikka ja Estée Lauderin, Diorin, Chanelin, Givenchyn ja Shisheidon ihonhoitotuotteita.

Uudesta ensimmäisestä kelluvasta Marimekko-myymälästä ostat laadukkaita suomalaisia Marimekon tuotteita, niin asusteita kuin lahjatavaroitakin. Shoppaile mm. värikkäillä Unikko-kuosilla varustettuja laukkuja ja pussukoita.

Promenadella sijaitsevasta Luxury-myymälästä löydät sesongin ylellisimmät asusteet nyt kaikki samasta paikasta! Valikoimistamme löydät upeimmat kellot, korut, aurinkolasit ja käsilaukut brändeiltä kuten Bally, Coach, Furla, Coccinelle, Tag Heuer, Victorinox, Tissot, Zeppelin, Swarovski ja Ray-Ban, samooin kestävät Samsoniten matkalaukut.

Gifts-myymälästä voit ostaa lahjaksi, matkamuistoksi ja tuliaisiksi esimerkiksi Arabian ja Pentikinsuomalaista muotoilua. Myymälän valikoima vaihtelee sesongeittain. Electronics-myymälästä saat mukaasi matkailijan pienelektroniikkaa, kuten kuulokkeita, älypuhelimia, tablettilaitteita ja oheistarvikkeita.

Lasten ikioman Kids & Toys -kaupan valikoima on täynnä leluja, vaatteita, kenkiä ja asusteita perheen pienimmille.

Uudesta Tommy Hilfiger -myymälästä löydät raikkaat ja ajattomat Tommy Hilfiger -brändin vaatteet ja asusteet niin lapsille kuin aikuisille. Tervetuloa tutustumaan uuteen myymäläämme!

Fashion Shopista löydät ykkösbrändien kuten Tommy Hilfigerin, Superdryn, Gantin, Armani Exchangen, Camel Activen, ECCOn ja Vagabondin uusimmat muotivaatteet ja asusteet miehille ja naisille. Osta muotia aluksella ja säästä 20 % maahinnoista.

Hytit

 

A-luokka / Seaside
Korkeatasoinen 2-4 hengen 11 m2 hytti, jonka ikkunasta on näkymä merelle. Hytit sijaitsevat kansilla 5 ja 8-11. Hyteissä on tv ja vuoteet voi siirtää parivuoteeksi. Hyttejä on myös liikuntarajoitteisille (ei kannella 5) sekä lemmikkieläimen kanssa matkustaville.

Promenade
Kansilla 8–11 sijaitseva korkeatasoinen 2-4 hengen 11 m2 hytti, jonka ikkunasta on näkymä Promenadelle. Alavuoteet voi siirtää yhteen parivuoteeksi, ja hyttejä on tarjolla myös allergikoille ja liikuntarajoitteisille.

B-luokka
Ikkunaton 2-4 hengen 11 mhytti. Hytit sijaitsevat kansilla 5 ja 9-11.Muutamissa hyteissä vuoteet päällekkäin. Alavuoteet voi siirtää myös parivuoteeksi. Hyttejä on myös allergikoille sekä lemmikkieläimen kanssa matkustaville.

C-luokka
Ikkunaton 2-4 hengen 11 m2 hytti kannella 2. Muutamissa hyteissä vuoteet päällekkäin. Alavuoteet voi siirtää parivuoteeksi. Hyttejä on myös lemmikkieläimen kanssa matkustaville. C-hyttien sisustus on uudistettu keväällä 2018.

Family-hytit ja Muumiperhe-hytit
Perheille tarkoitetut tilavat Family-hytit merelle päin ovat kooltaan 18 m2 ja sijaitsevat kansilla 8, 9 ja 10 laivan peräosassa (ei vierekkäisiä hyttejä). Family-hytit Promenade-kävelykadulle päin ovat kooltaan 14 m2 ja ne sijaitsevat kannella 11.

Osa Family-hyteistä Promenade-kävelykadulle päin on muutettu iki-ihaniksi Muumi-perhehyteiksi. Muumi-perhehyteissä on vuoteet neljälle sekä vuodesohva kahdelle ja lisäksi niissä on tv ja jääkaappi, jossa virvokkeita nautittavaksi.

Huom. Family-hytit ja Muumi-perhehytit ovat varattavissa vähintään kolmelle ja enintään kuudelle hengelle, joista vähintään yksi on alle 18-v. lapsi. Koulujen loma-aikoina: syys- ja talvilomalla sekä kesällä poikkeuksellisesti vähintään viidelle ja enintään kuudelle hengelle, joista vähintään 2 on alle 18-v. lasta.

De Luxe
Kaunis ja tilava 14 m2 hytti 1-2 hengelle kannella 11. Hytistä on näköala joko merelle tai Promenadelle. Merenpuoleisissa hyteissä on lisävuodemahdollisuus enintään 17-vuotiaalle lapselle. Varusteluun kuuluu parivuode (vuoteet saa erilleen), flat screen-TV ja jääkaappi virvokkeineen. Hintaan sisältyy erikoisaamiainen Tavolàtassa. De Luxe -hyttien sisustusta on uusittu ja ovat entistä tilavamman tuntuisia.

Commodore
Kauniit ja tilavat 20-25 m2 Commodore-hytit ovat saaneet uuden ilmeen. Hyteissä on parivuode (vuoteet saa erilleen) ja sohva, josta saa lisävuoteen 1-2 lapselle. Varusteluun kuuluu taulu-TV, jääkaappi, kylpytakit ja tohvelit. Hintaan sisältyy virvokkeita ja hedelmiä sekä Bon Vivant -erikoisaamiainen tai hyttiin toimitettuna suppeampi mannermainen aamiainen. Osassa hyteistä on myös parveke ja näissä hyteissä on lisäksi kylpyamme. Lisäksi käytössä on Commodore loungen palvelut ja saunat.

Junior Suite
Kolme tyylikästä Junior-sviittiä 9. kannen keulassa. Hyttien teemat ovat kevät, kesä ja syksy. Hyteissä on parivuode (vuoteita ei saa erilleen) ja levitettävät sohvat. Hyttiin voi varata kahden aikuisen lisäksi max 3 lasta (2 max. 17v. + 1 alle 12 v.), joista alle 12-vuotiaalla ei ole omaa vuodepaikkaa. Perusvarustelun lisäksi flatscreen-TV olohuoneessa ja makuuhuoneessa, poreallas sekä kahdelle kylpytakit ja -tohvelit käyttöön. Hintaan kuuluu Bon Vivant -erikoisaamiainen tai hyttiin toimitettuna suppeampi mannermainen aamiainen, Commodore Loungen palvelut sekä hytin jääkaapin virvokkeet. Hytit sijaitsevat yökerhon yläpuolella, joten niihin saattaa kantautua ääniä.

Executive Suite
Ylellinen ja valoisa 75 m2 erikoissviitti sijaitsee kannella 11. Olohuone, makuuhuone kiinteällä parivuoteella, ylelliset kylpytilat sekä pukeutumishuone. Hytin varusteluun kuuluvat kylpytakit sekä tohvelit, flatscreen-TV olohuoneessa sekä makuuhuoneessa, Blu-ray-soitin, radio, baaritiski, jossa jääkaappi ja espressokeitin, sekä oma sauna porealtaineen. Hintaan kuuluu myös pullollinen laivan sampanjaa, virvokkeita, hedelmiä, ilmainen sisäänpääsy Sunflower Oasis -saunaosastolle sekä Bon Vivant -erikoisaamiainen tai hyttiin toimitettuna suppeampi mannermainen aamiainen. Lisäksi käytössä on Commodore loungen palvelut ja saunat.

Muutokset mahdollisia / kaikkia hyttiluokkia ei välttämättä ole saatavilla. 

 

Ateriat ja ravintolat

Ravintolat Silja Serenade

Grande Buffet
Grande Buffet (kansi 6) tarjoaa makuja ympäri maailman Skandinaviasta Aasiaan. Noutopöydät on jaettu erillisiksi toreiksi, joiden sadosta voit nauttia haluamassasi järjestyksessä. Valitse mieleisesi vihannestorin antimista ja italialaisen antipasto-torin herkuista. Kaikkiruokainen valitsee lautaselleen myös kalatorin ja tex mex -torin herkkuja. Makeannälkä lähtee, kun koukkaat jälkiruokatorin makeiden ja juustojen kautta. Lapsille on ravintolassa oma lastenpöytä lihapullineen, mutta pikku kulinaristit voivat nauttia myös buffetin eksoottisempia makuja. Grande Buffet -ravintolassa on tarjolla myös meriaamiainen, johon on tuotu mukaan uusimpina tuotteina mm. granolaa ja rahkaa.

Tavolàta Ristorante Italiano
Uniikissa italialaisessa Tavolàta -ravintolassa kannella 6 perhe tai ystävät voivat kokoontua illalliselle yhteisen pöydän ääreen. Tavolàtan tyylikkään rennolta ruokalistalta voit valita tuoreista raaka-aineista valmistettuja yhdessä syötäviä ja jaettavia annoksia. Lapset (alle 12 v) voivat valita mieleisensä italialaisherkut ruokalistalta edullisemmin ja lomakausina heille on oma Buffet-pöytä. Yli 10 hengen ryhmille on oma ryhmämenu . Ravintolan sydän on Salumeria, jossa valmistetaan suuri osa ruokalistan antipasteista eli alkuruoista.

Lisäksi ravintolassa on myynnissä delituotteita, kuten maukkaita ROI-oliiveja ja -oliiviöljyjä. Aamuisin tarjolla on DeLuxe-hyttiluokan asiakkaille (myös muille lisämaksusta, jos pöytiä vapaana) herkullinen erikoisaamiainen.

Grill House
Grill House ravintolan sydän on grilli, jossa kypsyvät mehevät liha-, lintu- ja kasvisherkut. Listalta löydät vaihtoehtoja niin suuren nälän selättämiseen kuin kevyeenkin herkutteluun. Silja Serenaden Grill House on erityisen ylpeä Dry Aged -lihoista. Maittavan aterian päätteeksi voit nauttia makean jälkiruoan. Jos haluat kokeilla keittiömestarin suunnittelemaa Grill House Menuta, saat eteesi hyvin suunnitellun kolmen ruokalajin makukokonaisuuden alkupaloista jälkiruokaan. Grill House -ravintolan löydät Promenaden peräosasta kannelta 7.

Happy Lobster
Itämeren kuuluisimman kala- ja äyriäisravintolan antimet ovat taatusti tuoreita. Päivän saaliista riippuen, menussa komeilevat saksiniekat hummerista katkarapuihin sekä eri kalalajeja siiasta nieriään. Erityisen kuuluisa ravintola on huippusuositusta äyriäisvadistaan! Lapsetkin ovat tervetulleita herkuttelemaan Ahdin antimilla, mutta pienemmät tenavat (alle 12 v) voivat toki tilata omat herkkunsa myös lasten ruokalistalta. Happy Lobster -ravintola sijaitsee kannella 7, Grill House -ravintolan vieressä.

Uudistettu Bon Vivant, Wine Bar & Shop
Jo legendaksi muodostuneen Bon Vivant- ravintolan ulkoinen ilme on kokonaan uudistettu. Promenaden keskiosassa sijaitsevassa Bon Vivant -ravintolassa herkutellaan modernin pohjoismaalaisen keittiön antimilla. Ruokalistat muuttuvat vuodenaikojen mukaan ja raaka-aineet pyritään hankkimaan mahdollisimman läheltä. Myös lapset voivat nauttia mieleisensä annokset (alle 12-v. edullisemmin). Herkutteluhetkeä siivittää asiantunteva ja henkilökohtainen palvelu sekä viinilistalta löytyvät annoksia upeasti täydentävät viinit. Promenadelle avautuva terassi ja viinibaari sopivat viininmaisteluun, leppoisaan seurusteluun ja pikkusuolaisten nauttimiseen. Viinibaarin yhteydessä on upea Wine Shop, josta voit ostaa juuri maistamasi huippuviinin myös kotiin.

Fast Lane
Fast Lane -ravintolan kokki valmistaa maistuvia ja mutkattomia annoksia suhteellisen ripeällä tahdilla. Tarjolla on niin lihapullat ja burgerit kuin myös raikkaat salaatit. Hampurilaisen voi tilata myös gluteenittomalla sämpylällä. Kokki on paikalla myös öisin, joten saat myös laadukasta yöruokaa. Ravintola sijaitsee kannella 7.

Coffee & Co. 

Urbaani ja industrial-tyyliin sisustettu Coffee & Co. -kahvila tarjoilee tuoreen laatukahvin ohella mm. virkistäviä juomia sekä suussa sulavia leivonnaisia ja herkullisia leipiä. Kahvilassa on tarjolla myös gluteenittomia vaihtoehtoja. Ravintola sijaitsee kannella 7.

 

 

Sea pub
Silja Serenaden valoisa ja tyylikäs Sea Pub löytyy Promenade-kannen peräosasta. Oluen ja siiderin ystävä löytää itsensä pubista kuuntelemasta trubaduurin esittämiä klassikkokappaleita. Pubin laajasta valikoimasta löydät omien suosikkiesi lisäksi myös vaahtoavia uutuuksia ja harvinaisuuksia. Poikkea lepuuttamaan väsyneitä jalkoja ja katsele ihmisiä, nauti ystävällisestä palvelusta, mukavasta seurasta ja rennosta ilmapiiristä!

Promenade bar
Jos odottelet pöydän vapautumista Promenaden Happy Lobster tai Grill House -ravintoloihin tai haluat istua alas suunnittelemaan matkasi kulkua, voit tehdä sen ravintoloiden vieressä sijaitsevassa Promenade Barissa (kansi 7). Täällä istuessasi, voit seurata kävelykadun ihmisiä ja nauttia samalla virkistävän juoman.

Starlight
Entinen Atlantis-yökerho uudistettiin kokonaan upouudeksi Starlight-yökerhoksi. Täällä sinua viihdyttävät kansainväliset tanssiorkesterit sekä baarimestarimme, jotka loihtivat toinen toistaan upeampia drinkkejä, myös erityistoivomustesi mukaan! Täällä näet myös näyttävät iltashow’t pukuloistoineen, tanssijoineen kaikkineen. Alkuillasta tarjolla jännitystä bingon parissa. Starlight sijaitsee laivan keulassa kansilla 7 ja 8.

New York Club & Lounge
13. kannen New York Club & Loungessa voit nauttia merimaisemista ja valita oman suosikkisi cocktail-listalta.