Sadonkorjuuristeily Maarianhaminaan, liityntäkuljetukset lisämaksusta

Silja Europa 16.-18.9.2022
Alk. alk. 40 €/hlö/C4

Sadonkorjuuristeily Maarianhaminaan 16.-18.9.2022 Silja Europalla

Koe upea Ahvenanmaa! Maissaoloaikaa ihastuttavalla Ahvenanmaalla on noin 8 tuntia. Ahvenanmaalla järjestetään 16.-18.9. sadonkorjuujuhla, jossa voi tutustua ahvenanmaalaisiin ruoantuottajiin ja ostaa paikallisia lähituotteita. Muistathan ottaa passin tai henkilökortin mukaan risteilylle, sillä laiva pysähtyy Tallinnassa.

Hinta sisältää:

 • Risteily valitussa hyttiluokassa
 • Risteilyohjelma laivalla

Lisämaksusta:       

 • Liityntäbussikuljetukset 30 eur/hlö menopaluu Helsingin Länsisatamaan T2
 • Ateriat laivalla
 • Retket kohteessa, alla. Retkivaraukset toimistomme kautta! 

  SADONKORJUURETKI
  Suomeksi opastetulla retkellä pääset mukaan sadonkorjuujuhlan iloiseen ja värikkääseen tunnelmaan. Retki alkaa Gottbyssä sijaitsevalta Mickels Gård – luomutilalta, josta jatkamme matkaa kohti sadonkorjuujuhlien suurinta Bolstaholms-tilaa. Sieltä matka jatkuu kohti Pub Stallhagenia. Täältä siirrymme Kastelholmaan Smakbyn -makukylään. Lopuksi matka jatkuu vielä Maarianhaminan merikortteliin. Retken kesto noin 6 h. Soveltuu lievästi liikuntaesteisille.
  Hinnat: 54 eur/12 v ja enemmän, 47 eur/6-11 v. ja 0-5 v. vapaina.

  SUNDIN KULTTUURIMAISEMAT
  Suomeksi opastettu retki Itäiselle Ahvenanmaalle. Lyhyen Maarianhaminan kaupunkikierroksen jälkeen otetaan suunnaksi Sundin kulttuurimaisemat.
  Käymme myös Kastelholman alueella. Täältä löytyy muun muassa Kastelholman linna, johon tutustutaan ulkoisesti. Kierros jatkuu Bomarsundiin ja kuulemme Venäjän vallan ajasta Ahvenanmaalla. Retki päättyy takaisin risteilyterminaaliin. Kesto noin 3,5 tuntia, sisältäen kävelyä, joten suosittelemme mukavia jalkineita. Ei sovellu liikuntaesteisille.
  Hinnat: 36 eur/12 v ja enemmän, 19 eur/6-11 v. ja 0-5 v. vapaina.
  PÄÄSYLIPPU AHVENANMAAN MERENKULKUMUSEOON JA POMMERN-LAIVALLE
  Tutustu Ahvenanmaan merenkulkumuseoon. Samalla lipulla sisäänpääsy myös uudistettuun museolaiva Pommerniin.
  Hinnat: 12 eur/aikuinen, 8 eur/7-17 v. ja 0-6 v. vapaina.

Maarianhamina on vilkas, runsaan 11 500 asukkaan pikkukaupunki. Maarianhamina sijaitsee kapealla niemellä kahden merenlahden sekä niiden satamien välissä. Kaupungin vehreä keskusta tarjoaa pienellä alalla laajan valikoiman kauppoja ja palveluja. Ostospaikat, ravintolat, kulttuuri ja elämykset ovat kaikki lähellä.

Bussikuljetukset

Lehtimäki Tilausajot Comfort -bussit kuljettavat asiakkaamme luotettavasti satamaan ja takaisin. Hyvät aikataulut ja luotettavat kuljetukset takaavat matkasi onnistumisen. Bussikuljetus varataan etukäteen, lisämaksusta.

PYSÄKKI KELLO
Nastola, Rakokiven pysäkki 11:55
Nastola, Lehtimäen tilausajopysäkki 12:00
Lahti, Marolankadun turistipysäkki 12:20
Lahti, Uudenmaankatu, Moisionkadun pysäkki 12:22
Lahti, Launeen Citymarketin pysäkki 12:25
Lahti, Renkomäen ABC:n pysäkki 12:28
Orimattila, Orionaukio 12:50
Mäntsälä, Linja-autoasema 13:20
Helsinki, Länsisatama, T2 14:30
 • Saavuthan lähtöpysäkille 10 minuuttia ennen lähtöaikaa
 • Bussi kulkee vain niiden paikkakuntien kautta, joilta on tulossa kyytiin etukäteen ilmoittautuneita matkustajia
 • Nimeä matkatavarat sisä- ja ulkopuolelta
 • Ilmoitathan etukäteen rattaat, rollaattorit ym.
 • Matkustajan tulee lähteä ilmoittamaltaan pysäkiltä
 • Painorajoitus matkatavaroille ja tuliaisille on 20 kg/matkustaja
 • Bussin tavaratilassa kulkevat tavarat ovat asiakkaan omalla vastuulla

Bussikuljetus lähtee satamasta takaisin 30 minuuttia laivan saapumisen jälkeen.

Europa

Europa on Itämeren suurin ja monipuolisin viihdekeskus, joka tarjoaa jokaiselle vieraalle parastaan. Lukuisat ravintolat, ostosmahdollisuudet ja palvelut tuovat nostavat risteilytunnelman kattoon.

Ruoka ja juoma

Valitse Europan monipuolisesta ravintolatarjonnasta mieluisesi: perinteinen Grande Buffet ruokajuomineen, rentoa italialaista ruokaa Tavolàta Ristorante Italianossa tai mutkattomasti Grill Housessa. Fast Lane -ravintolassa on mukava ja helppo pistäytyä syömässä, sillä kokki valmistaa maistuvat annokset ripeällä tahdilla. Kahvia ja suolaista ja makeaa pientä syötävää löytyy Coffee & Co. -kahvilasta. Laaja olut- ja siiderivalikoima on tarjolla uudistetussa Sea Pubissa tai ota suunnaksi kulmabaari Corner Bar. 

 

Viihde

Risteily Europalla on sananmukaisesti viihderisteily. Toinen toistaan upeammat artistit ja valovoimaiset esitykset tarjoavat jokaisella risteilyllä elämyksiä. Ocean Clubissa tanssit Meritanssit-bändien tai -artistien säestyksellä ja baarimestarit loihtivat juomia myös erityistoivomustesi mukaan. Moonlight Bar & Discossa tanssit uusimpien listahittien sekä vanhojen kestosuosikkien vauhdittamana huippu-DJ:n tahdissa. Pubissa rennosta meiningistä vastaa trubaduuri ja karaokessa pääset itse näyttämään millainen lauluvirtuoosi olet. Europan 22h -risteilyllä koet Viihteen Viikonpäivät maanantaista sunnuntaihin: Meritanssit, Club55-kokoontumiset, Torstai Livet, Koko Laiva Laivaa ja Bingo. Valitse oma päiväsi! Katso viihdekalenterista ohjelma.

Erikoisristeilyillä kuten Riian, Maarianhaminan tai Visbyn risteilyillä on oma huippuluokan ohjelmansa. 

Lapsille
Laivan leikkihuone Lottemaa on lasten valtakunta, jossa voit peuhata pallomeressä tai kivuta kiipeilyseinälle. Voit myös piirtää tai leikkiä leluilla. Viikonloppuisin (pe- ja lauantai-lähdöillä) lasten ja nuorten puuhasteluja vauhdittavat aktivaattorit. Koulujen loma-aikoina, kuten talvilomalla mukana on Muumi. Lomien aikaan lapsille ja nuorille on erityisohjelmaa, sekä koko perheen huikeita tähtiartisteja! 

 

Ostokset
Tax Free Superstore on täyden valikoiman myymälä, josta saat kotiinviemisiksi väkevät alkoholijuomat, viinit, oluet, savukkeet, makeiset ja elintarvikkeet. Perfume&Fashion on yhdistetty miesten ja naisten asusteiden sekä tuoksujen ja kosmetiikan erikoismyymälä, josta löydät trendikkäitä tuotteita edulliseen merihintaan. Merkkeinä mm. Superdry, Tommy Hilfiger, Vans ja Desigual. Gift-myymälästä löydät matkamuistojen lisäksi mm. Iittalan ja Marimekon tuotteita ja alati vaihtuvia tarjouksia. Kids & Toys – myymälästä löytyy kaikkea kivaa perheen pienimmille. Myymälän valikoimaan kuuluu runsaasti lasten suosikkileluja tunnetuilta merkeiltä, kuten Lego, Muumi, My Little Pony ja Hot Wheels. Lisäksi lasten vaatteita, kenkiä ja asusteita mm. Lundmyr, Desigual ja Mayoral-merkeiltä. Electronics-myymälästä ostat laadukasta pienelektroniikkaa ja oheistuotteita maahintoja huomattavasti edullisemmin.

Hytit

 

Executive Suite
Ylellinen 43-46 m2 sviitti 1-2 hengelle 11. Erillinen makuu- ja olohuone. Parivuode ja oma sauna. Hintaan kuuluu virvokkeita ja hedelmiä sekä yön yli kestävillä matkoilla erikoisaaminen Grill House -ravintolassa.

DeLuxe
Uusittu, raikkaasti sisustettu ja viihtyisä 16 m2 hytti kahdelle hengelle 11. kannella. Parivuode, sohva, TV, jääkaappi ja virvokkeita hytissä. Yön yli kestävillä matkoilla erikoisaaminen Grill House -ravintolassa.

A-luokka
Korkeatasoinen 9 m2 hytti 2-4 hengelle merinäköalalla kansilla 5, 9 ja 10. Hyttejä myös allergikoille ja liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville. Hyteissä on TV.

B-luokka
Raikkaasti sisustettu, ikkunaton 9 m2 hytti 2-4 hengelle kansilla 5, 9, 10 ja 11.

B2-luokka
Mukava, ikkunaton 7 m2 hytti 1-2 hengelle kansilla 5 ja 9-11. Vuoteet päällekkäin. Hytissä on TV.

C-luokka
Uusittu, ikkunaton 8,1 m2 hytti 2-4 hengelle kannella 2. Hyteissä on TV.

Family / Perhehytti
Perhematkailuun parasta! Ikkunallisia ja ikkunattomia väliovellisia perhehyttejä kannella 5. Family -hytti varattavissa vähintään 5 ja enintään 6 hengelle, joista vähintään 2 on lapsia. Koostuu kahdesta väliovellisesta hytistä. Hyteissä on TV.

Allergiahytti
9 m2 hytti 2-4 hengelle kannella 5. Sisustuksessa käytetty allergikoille soveltuvia materiaaleja. Hyteissä on TV. Hinta valitun hyttiluokan mukaan (A-luokka tai B-luokka).

Invahytti
12,7 m2 hytti 3 hengelle kannella 5. Varusteltu erityisesti liikuntarajoitteisia ajatellen. Hinta valitun hyttiluokan mukaan (A-luokka tai B-luokka). Hyteissä on TV.