Riika risteillen

30.6. tai 12.8.
Alk. 152 € / hlö

Koe Baltian Pariisi, Riika!

Risteilylaiva Silja Europa tekee kolme upeaa erikoisristeilyä Riikaan. Risteily toteutetaan päivä kohteessa -periaatteella siten, että laivalla viihdytään kaksi yötä ja perillä kohteessa yhden kokonaisen päivän. Lähdöt Helsingistä.

Riian erikoisristeilyt 30.6. ja 12.8.

Hinta sisältää:

 • Laivamatkat Europa-laivalla valitussa hyttiluokassa
 • Ateriapaketti laivalla (2 x meriaamiainen, 2 x buffet-illallinen)
 • Bussikuljetus Riian satamasta keskustaan ja takaisin

Lisämaksusta:

 • Bussikuljetukset satamaan
 • Retket kohteessa. Katso lisätietoja “Riian retket”-välisivulta

Latvian pääkaupunki Riika on paitsi Latvian, myös koko Baltian helmi. Riian historiallinen keskusta on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista, erityisesti sen merkittävän jugend-arkkitehtuurin takia. Keskusta on täynnä historiallisia kortteleita ja sinne on vuosisatojen kuluessa rakennettu useita korkeita kirkkoja. Riika on miellyttävä matkakohde ja se houkuttaa kohtuullisella hintatasollaan sekä monipuolisella ruoka- ja ostostarjonnallaan.

Lähde risteilemään Itämerelle ja yhdistä upea kaupunkikohde lomaasi. Europan huikea viihdetarjonta pitää huolen, ettei aika laivalla käy pitkäksi. Nautit aamiaiset ja illalliset Europan Grande Buffet -ravintolassa valiten noutopöytien sadosta sinulle sopivimmat.

Bussikuljetukset

Lehtimäki Tilausajot Comfort -bussit kuljettavat asiakkaamme luotettavasti satamaan ja takaisin. Hyvät aikataulut ja luotettavat kuljetukset takaavat matkasi onnistumisen. Bussikuljetus varataan etukäteen, lisämaksusta.

PYSÄKKI KELLO
Kuusankoski, Keskusaukion pysäkki 12.30
Kouvola, Matkakeskus 12.40
Kausala, ABC: pysäkki 12.50
Nastola, Rakokiven pysäkki 13.10
Nastola, Lehtimäen tilausajopysäkki 13.15
Lahti, Marolankadun turistipysäkki 13.40
Lahti, Citymarketin pysäkki 13.45
Lahti, Renkomäen ABC:n pysäkki 13.48
Orimmattila, Orionaukio 14.05
Mäntsälä, Linja-autoasema 14.25

Huomioitavaa:

 • Saavuthan lähtöpysäkille 10 minuuttia ennen lähtöaikaa
 • Bussi kulkee vain niiden paikkakuntien kautta, joilta on tulossa kyytiin etukäteen ilmoittautuneita matkustajia
 • Nimeäthän matkatavarat sisä- ja ulkopuolelta
 • Ilmoita etukäteen erikoismatkatavarat esim. rattaat, rollaattorit.
 • Matkustajan tulee lähteä ilmoittamaltaan pysäkiltä
 • Painorajoitus matkatavaroille ja tuliaisille on 20 kg/matkustaja
 • Bussin tavaratilassa kulkevat tavarat ovat asiakkaan omalla vastuulla

Bussikuljetus lähtee satamasta takaisin 30 minuuttia laivan saapumisen jälkeen.

Matkaohjelma

Bussikuljetuksen tilanneille kuljetukset Lehtimäki Comfort Tilausajot -bussilla Helsingin Länsiterminaaliin (katso tarkempi bussiaikataulu).

Risteilyaikataulu:

1. matkapäivä

 • Klo 16.15 Laivaannousu alkaa Helsingin Länsiterminaali 1:ssä, laivaannousu kannelta 7
 • Klo 17.00 Lähtö Helsingistä
 • Illallinen
 • Ilta ja yö vietetään Europan viihdetarjonnasta nauttien

2. matkapäivä

 • Meriaamiainen Grande Buffet -ravintolassa
 • Klo 11.30 Saapuminen Riikaan
  • Maihin- ja laivaannousu Riiasssa autokannen kautta.
  • Risteilyn hintaan sisältyvä bussikuljetus kulkee tauotta satamasta keskustaan, Miehitysaukiolle ja takaisin klo 12.00 – 18.15 välisenä aikana.
 • Klo 19:30  Lähtö Riiasta, olethan laivassa 30 min. ennen lähtöaikaa
 • Illallinen
 • Ilta ja yö vietetään Europan viihdetarjonnasta nauttien.

3. matkapäivä

 • Meriaamiainen Grande Buffet -ravintolassa
 • Koko päivä aikaa nauttia Silja Europan runsaasta tarjonnasta
 • klo 16.00 Saapuminen Helsinkiin, Länsiterminaali 1.

Bussikuljetus takaisin lähtöpaikkakunnille lähtee 30 minuuttia laivan saapumisen jälkeen. Bussikuljetus on etukäteen varanneille.

Europa

Europa on Itämeren suurin ja monipuolisin viihdekeskus, joka tarjoaa jokaiselle vieraalle parastaan. Lukuisat ravintolat, ostosmahdollisuudet ja palvelut tuovat nostavat risteilytunnelman kattoon.

Ruoka ja juoma

Valitse Europan monipuolisesta ravintolatarjonnasta mieluisesi: perinteinen Grande Buffet ruokajuomineen, rentoa italialaista ruokaa Tavolàta Ristorante Italianossa tai mutkattomasti Grill Housessa. Fast Lane -ravintolassa on mukava ja helppo pistäytyä syömässä, sillä kokki valmistaa maistuvat annokset ripeällä tahdilla. Kahvia ja suolaista ja makeaa pientä syötävää löytyy Coffee & Co. -kahvilasta. Laaja olut- ja siiderivalikoima on tarjolla uudistetussa Sea Pubissa tai ota suunnaksi kulmabaari Corner Bar. 

 

Viihde

Risteily Europalla on sananmukaisesti viihderisteily. Toinen toistaan upeammat artistit ja valovoimaiset esitykset tarjoavat jokaisella risteilyllä elämyksiä. Ocean Clubissa tanssit Meritanssit-bändien tai -artistien säestyksellä ja baarimestarit loihtivat juomia myös erityistoivomustesi mukaan. Moonlight Bar & Discossa tanssit uusimpien listahittien sekä vanhojen kestosuosikkien vauhdittamana huippu-DJ:n tahdissa. Pubissa rennosta meiningistä vastaa trubaduuri ja karaokessa pääset itse näyttämään millainen lauluvirtuoosi olet. Europan 22h -risteilyllä koet Viihteen Viikonpäivät maanantaista sunnuntaihin: Meritanssit, Club55-kokoontumiset, Torstai Livet, Koko Laiva Laivaa ja Bingo. Valitse oma päiväsi!

Erikoisristeilyillä kuten Riian, Maarianhaminan tai Visbyn risteilyillä on oma huippuluokan ohjelmansa. 

Lapsille
Laivan leikkihuone Lottemaa on lasten valtakunta, jossa voit peuhata pallomeressä tai kivuta kiipeilyseinälle. Voit myös piirtää tai leikkiä leluilla. Viikonloppuisin (pe- ja lauantai-lähdöillä) lasten ja nuorten puuhasteluja vauhdittavat aktivaattorit. Koulujen loma-aikoina, kuten talvilomalla mukana on Muumi. Lomien aikaan lapsille ja nuorille on erityisohjelmaa, sekä koko perheen huikeita tähtiartisteja! Kesällä lapsia viihdyttää Summer Center 15.6.-14.8.

Lasten festarit kesällä

Kesällä kerran kuussa Europa on lasten ja lapsenmielisten valtakunta. Lasten Festarit -risteilyillä esiintyy koko joukko lasten suosikkeja:

 • ti 25.6. Hevisaurus
 • ti 2.7. Ti-Ti Nalle
 • ti 16.7. Kikattava Kakkiainen
 • ke 31.7. Hevisaurus

Kaiken ikäisille suunnattu Heureka-tiedeshow viihdyttää Teatteri Europassa 17.6.-12.8.2019 menoiltana Helsingistä ja paluupäivänä Tallinnasta.

 

Ostokset
Tax Free Superstore on täyden valikoiman myymälä, josta saat kotiinviemisiksi väkevät alkoholijuomat, viinit, oluet, savukkeet, makeiset ja elintarvikkeet. Perfume&Fashion on yhdistetty miesten ja naisten asusteiden sekä tuoksujen ja kosmetiikan erikoismyymälä, josta löydät trendikkäitä tuotteita edulliseen merihintaan. Merkkeinä mm. Superdry, Tommy Hilfiger, Vans ja Desigual. Gift-myymälästä löydät matkamuistojen lisäksi mm. Iittalan ja Marimekon tuotteita ja alati vaihtuvia tarjouksia. Kids & Toys – myymälästä löytyy kaikkea kivaa perheen pienimmille. Myymälän valikoimaan kuuluu runsaasti lasten suosikkileluja tunnetuilta merkeiltä, kuten Lego, Muumi, My Little Pony ja Hot Wheels. Lisäksi lasten vaatteita, kenkiä ja asusteita mm. Lundmyr, Desigual ja Mayoral-merkeiltä. Electronics-myymälästä ostat laadukasta pienelektroniikkaa ja oheistuotteita maahintoja huomattavasti edullisemmin.

Hytit

 

Executive Suite
Ylellinen 43-46 m2 sviitti 1-2 hengelle 11. Erillinen makuu- ja olohuone. Parivuode ja oma sauna. Hintaan kuuluu virvokkeita ja hedelmiä sekä yön yli kestävillä matkoilla erikoisaaminen Grill House -ravintolassa.

DeLuxe
Uusittu, raikkaasti sisustettu ja viihtyisä 16 m2 hytti kahdelle hengelle 11. kannella. Parivuode, sohva, TV, jääkaappi ja virvokkeita hytissä. Yön yli kestävillä matkoilla erikoisaaminen Grill House -ravintolassa.

A-luokka
Korkeatasoinen 9 m2 hytti 2-4 hengelle merinäköalalla kansilla 5, 9 ja 10. Hyttejä myös allergikoille ja liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville. Hyteissä on TV.

B-luokka
Raikkaasti sisustettu, ikkunaton 9 m2 hytti 2-4 hengelle kansilla 5, 9, 10 ja 11.

B2-luokka
Mukava, ikkunaton 7 m2 hytti 1-2 hengelle kansilla 5 ja 9-11. Vuoteet päällekkäin. Hytissä on TV.

C-luokka
Uusittu, ikkunaton 8,1 m2 hytti 2-4 hengelle kannella 2. Hyteissä on TV.

Family / Perhehytti
Perhematkailuun parasta! Ikkunallisia ja ikkunattomia väliovellisia perhehyttejä kannella 5. Family -hytti varattavissa vähintään 5 ja enintään 6 hengelle, joista vähintään 2 on lapsia. Koostuu kahdesta väliovellisesta hytistä. Hyteissä on TV.

Allergiahytti
9 m2 hytti 2-4 hengelle kannella 5. Sisustuksessa käytetty allergikoille soveltuvia materiaaleja. Hyteissä on TV. Hinta valitun hyttiluokan mukaan (A-luokka tai B-luokka).

Invahytti
12,7 m2 hytti 3 hengelle kannella 5. Varusteltu erityisesti liikuntarajoitteisia ajatellen. Hinta valitun hyttiluokan mukaan (A-luokka tai B-luokka). Hyteissä on TV.

Riika – Hyvä tietää!

PASSIN TAI HENKILÖKORTIN TIETOJEN ILMOITTAMINEN RIIAN LAIVAMATKOILLA 20.5.2019 ALKAEN

Latvian viranomaisten mukaan kaikkien laivamatkustajien on ilmoitettava alla olevat passiin tai Id-korttiin liittyvät tiedot laivayhtiölle.

Sääntö on voimassa 20.5.2019 alkaen tehtäviin matkoihin, kun lähtö on Riiasta tai saapuminen on Riikaan. Sääntö koskee myös Europan erikoisristeilyjä 30.6. ja 12.8.2019.

 • Passi tai ID-kortti; asiakirjan tyyppi (ID Doc. Type)
 • Maa, jossa myönnetty (ID Doc. Country)
 • Passin/henkilökortin myöntämispäivä ja voimassaolo (ID Expiration Date)
 • Passin tai ID-kortin numero (ID Document Number)

Pyydämme ilmoittamaan em. tiedot nimilistalla, jotta varaus voidaan lähtöselvittää. Jos olette toimittaneet kyseisille lähdöille jo nimilistoja, niin pyydämme toimittamaan meille vielä nämä pyydetyt tiedot jokaisen matkustajan osalta.

Huomioittehan, että jos matkustajalle ilmoitetaan nimilistalla passin numero, tulee hänellä olla kyseinen asiakirja mukana. Asiakirjan ja varauksen tietojen on täsmättävä kaikin puolin.

Riian retket

Retkivaraukset myyntipalvelustamme puh. 0207 509 509 tai Matkat@LehtimakiGroup.fi

Riian kaupunkikierros bussilla ja kävellen

Suomeksi opastettu kierros bussilla ja kävellen. Kierroksen aikana nähdään Riian päänähtävyyksiä. Kaupunkikierros Vanhassakaupungissa tehdään kävellen. Kierroksen jälkeen kuljetus takaisin satamaan. Kierroksen  kesto noin 2 h, kierrokseen ei sis. kahvitaukoa.

Lähdöt satamalaiturilta:  klo 12:30
Hinnat: Aikuinen 32 €, Lapset 6–17 v. 19 €, Lapsi 0—5 v. ilmaiseksi aikuisen sylissä ilman omaa paikkaa.

Bussiretki Siguldaan Gauja-joen laaksoon

Suomeksi opastettu retki bussilla ja kävellen kohteessa. Sisältää pääsyliput Turaidan linnaan ja Liiviläisritarien Siguldan linnaan. Retken aikana tutustutaan luonnonkauniiseen Siguldaan ja Turaidan historialliseen keskukseen. Retken kesto noin 6 tuntia. Ajoaika kohteeseen n. 1 tunti. Retken aikana
pidetään kahvitauko (omakustanteinen, ei sisälly hintaan)

Lähdöt satamalaiturilta: Klo 12
Hinnat:  Aikuinen 49 €, lapset 6-17v 30 €, lapset 0-5v ilmaiseksi ilman omaa istumapaikkaa.

Bussikuljetus satamasta Jurmalaan ja takaisin

Lähtö satamasta klo 12:00, paluu klo 16:00 Jurmala Major rannalta( Jomas-kadun ja Lienes-kadun risteyksestä). Matka kestää noin 30 minuuttia suuntaan.

Lähdöt satamalaiturilta: Klo 12
Hinnat: Aikuinen  20€, Lapset 6–17 v. 15 €, Lapsi 0—5 v. ilmaiseksi ilman omaa bussipaikkaa.

Riika-risteilyn kattaukset

Tallinkin Riian -risteilyt sisältävät:

 • Risteilyn Helsinki – Riika -Helsinki valitussa hyttiluokassa
 • 2 x buffet-illallinen
 • 2 x meriaamiainen C–Family -hyttiluokissa

Kattausajat lähtöpäivänä

BUFFET-ILLALLINEN
Grande Buffet
1. kattaus klo 16.30, 2. kattaus klo 19.00, 3. kattaus klo 21.15

Fast Lane
1. kattaus klo 17.30, 2. kattaus klo 20.00 (Tallinnasta tuleville klo 20.30)

A LA CARTE
Tavolàta
1. kattaus klo 17.00, 2. kattaus klo 20.30
Normaali a la carte lista kaikkina päivinä

Grill House
1. kattaus klo 17.00, 2. kattaus klo 20.30
Sunnuntaina ja maanantaina tarjoillaan Buffet-kupongin arvoinen illallinen. Hintaan sisältyy alkuruokapöytä, valinnainen pääruoka pöytiin tarjoiltuna sekä jälkiruoka (ei sisällä ruokajuomia)

Tiistain paluumatkalla on normaali á la carte lista.

Kattausajat laivan ollessa Riikassa

Meriaamiainen
Grande Buffet ja Fast Lane
kattaukset klo 07:00,  08:00, 09:00 ja 10:00
Kattausaika ei sisällä  pöytävarausta.

Erikoisaamiainen
Klo 7.00-11.00
– Tarjoillaan Grill Housessa
– Sisältyy Deluxe- ja Executive Suite -hyttien matkustajille
– Erikoisaamiaista ei voi ostaa etukäteen eikä laivalta

BUFFET-ILLALLINEN
Grande Buffet
1. kattaus klo 17.15, 2. kattaus klo 19.30, 3. kattaus klo 21.45

Fast Lane
1. kattaus klo 18.00, 2. kattaus klo 20.30

A LA CARTE
Tavolàta
1. kattaus klo 18.00, 2. kattaus klo 21.00
Normaali a la carte lista kaikkina päivinä

Grill House
1. kattaus klo 18.00, 2. kattaus klo 21.00
Sunnuntaina ja maanantaina tarjoillaan Buffet kupongin arvoinen illallinen. Hintaan sisältyy alkuruokapöytä, valinnainen pääruoka pöytiin tarjoiltuna sekä jälkiruoka (ei sisällä ruokajuomia)

Tiistain paluumatkalla on normaali a la carte lista.

Kattausajat paluupäivänä Helsinkiin:

Meriaamiainen
Grande Buffet ja Fast Lane
Klo 7.00-11.00

Kattaukset klo 08:00, 09:00 ja 10:00
Kattausaika ei  sisällä  pöytävarausta.

Erikoisaamiainen
Klo 7.00-11.00
– Tarjoillaan Grill Housessa
– Sisältyy Deluxe- ja Executive Suite -hyttien matkustajille
– Erikoisaamiaista ei voi ostaa etukäteen eikä laivalta

Lounasbuffet Grande Buffet –ravintolassa lisämaksusta:
Grande Buffet
– Hinnat etukäteen ostettaessa: aikuinen 25 € / 12-17 v. 12,50 € / 6-11v 8,50 €
– Kattaus klo 12.50–14.30

A LA CARTE
Tavolàta
– Kattaus klo 12.50–14.30

Grill House
– Kattaus klo 12.50–14.30