Päivä Saarenmaalla -risteily kesällä 2021

Ti 20.7. ja la 24.7.
Alk. 176 €/C-hytti Club One -asiakkaille

Päivä Saarenmaalla -risteily

Viime kesän suosittu Saarenmaan risteily tehdään Victoria-laivalla kesällä 2021 kaksi kertaa. Upealla Saarenmaalla jää maissaoloaikaa n. 8,5 tuntia.
Voit tutustua saareen omatoimisesti ja osallistua lisämaksullisille retkille.

 

Hinta sisältää:

 • Risteily valitussa hyttiluokassa
 • Laivan runsaan viihdetarjonnan sekä meno- että paluumatkalla

Varattavissa lisämaksusta:

 • Ateriat laivalla
 • Retket

Nauti täydellisestä lomasta Itämeren aalloilla!

Matkaohjelma

Risteilyaikataulu Saarenmaan risteilyille 20.7. ja 24.7.

Helsingin satamaan omatoimisesti saapuvat matkustajat saavat maihinnousukorttinsa Tallinkin lähtöselvityksestä, terminaalin 2. krs. viimeistään 30min ennen laivan lähtöä.

1. matkapäivä

 • Alkaen klo 16.30 laivaannousu Helsingin Länsisataman terminaali 1:ssä.
 • Laiva lähtee klo 17.00 Helsingistä
 • Ilta ja yö aikaa nauttia Victoria-laivan viihteestä ja palveluista.

2. matkapäivä

 • Klo 09.00 alkaen maihinnousu Saarenmaalla
 • Koko päivä aikaa nauttia Saarenmaan saaresta ja osallistua retkille. Retkibussit odottavat laivan välittömässä läheisyydessä.
 • Klo 18.00 lähtö Saarenmaalta. Huom! Laivalla on oltava viimeistään puoli tuntia ennen lähtöä.
 • Ilta ja yö aikaa nauttia Victorian viihteestä ja palveluista.

3. matkapäivä

 • Saapuminen Helsinkiin klo 12.00, Länsiterminaali 1.

 

Victoria I

Ruoka ja juoma

Grande Buffet -ravintolan (kansi 7) lämpimässä pöydässä on tarjolla Bocuse d’ Or kilpailun Suomen edustajan Mikko Kaukosen suunnittelemat herkulliset annoskokonaisuudet. Ruoan kanssa voit juoda esimerkiksi olutta, viiniä tai virvoitusjuomia. Monipuolisesta uudesta Grill House -ravintolasta (kansi 7) saat liha-, kala- ja kausittain vaihtuvia sesonkiruokia. Fast Food 25 h on hyvä vaihtoehto silloin kun haluat syödä nopeasti. Saat pikkunälkään pika-apua salaateista, wrapeista ja runsaista voileivistä. Ravintolan löydät kannelta 6. Moderni Coffee & Co. -kahvila tarjoaa Starbucks -laatukahvia ja Tazo® Teetä sekä vastuttamattomia ja suussasulavia kakkuja, leivonnaisia ja maukkaita leipiä. Kahvila sijaitsee kannella 7.
Sea Pub tarjoaa mukavia hetkiä oluen ystäville, täältä löytyy myös isot TV-ruudut, jotka välittävät urheilutapahtumien jännittävät tunnelmat. 176-paikkainen Sea Pub sijaitsee 7. kannella. Viihtyisä Piano Bar sijaitsee kannella 7. Tässä aperitiivibaarissa voi virittäytyä risteilytunnelmaan esimerkiksi ennen ruokailua.

Viihde
Starlight -yökerhossa (kansi 6 ja 7) voi nauttia herkullisista drinkeistä ja tunnelmasta. Aluminium Discossa soi parhaimmat hitit, disco sijaitsee kannella 7.
Hack on Deck -seikkailupelin alueena on koko laiva. Tehtävänä on selvittää koodit, ratkaista pulmia ja hakkeroida tie läpi interaktiivisen tarinan. Peli sopii yli 13-vuotiaille.

Ostokset
Tax Free Shopissa on laaja valikoima juomia, mm. olutta ja viiniä edullisin hinnoin. Myymälästä löytyy myös parhaat pohjoismaiset herkut suklaista tanskalaisiin kekseihin, samoin terveystuotteita kuten virolaista hunajaa. Myymälä sijaitsee kannella 6 laivan keskiosassa.
Perfume Fashion Gifts -myymälästä löytyy kosmetiikkabrändien ykköset Estée Lauderista, Diorista, Chanelista ja Givenchystä alkaen, samoin Lumenen ja Madaran puhtaita pohjoismaisia ihonhoitotuotteita. Myymälä sijaitsee kannella 6.

Hyvää oloa ja hemmottelua
Saunaosastolla voi rentoutua ja palautua arjen stressistä ja keskittyä nauttimaan matkasta.
Perinteisen saunan lisäksi osastolta löytyy höyrysauna ja poreallas. Kylpemisen lomassa voi nauttia kylmiä juomia saunabaarissa. Saunaosasto on auki Helsinki-Tallinna pe ja la klo 16.00-22.00 ja Tallinna-Helsinki la klo 10.00-14.00 ja su klo 08.30-12.00
Hera Beauty Salongisssa voi hemmotella itseään rentouttavalla hieronnalla, kasvo- tai jalkahoidolla. Kauneushoitolan aukioloajat samat kuin saunaosaston.

 

 

SUITE

Kahden hengen tilavia 30 m2 hyttejä kansilla 8-9. Hyteissä on kiinteä parivuode (vuoteita ei saa erilleen), sohvaryhmä, wc, suihku, hiustenkuivaaja, TV, puhelin ja jääkaappi. Erikoisaamiainen ja jääkaapin juomat sisältyvät hintaan.

DELUXE
Kahden hengen ikkunallisia 14 m2 hyttejä, kannella 8 ja 9. Hyteissä on kiinteä parivuode (vuoteita ei saa erilleen), wc, suihku, hiustenkuivaaja, TV, puhelin ja jääkaappi. Erikoisaamiainen ja jääkaapin virvokkeet sisältyvät hintaan.

A-PREMIUM
Kahden hengen ikkunallisia 9 m2 hyttejä kansilla 8 ja 9. Hyteissä on kiinteä parivuode (vuoteita ei saa erilleen), wc, suihku ja LCD-TV.

A-HYTTI
Kahden hengen ikkunallisia 9 m2 hyttejä kansilla 5, 8 ja 9. Kolmen hengen ikkunallisia hyttejä kannella 8 ja neljän hengen ikkunallisia hyttejä kannella 5. Kahden hengen hyteissä on alavuoteet, neljän hengen hyteissä kaksi ylä- ja kaksi alavuodetta. Hyttien varusteluun kuuluu wc, suihku ja TV.

B-HYTTI
Kahden, kolmen tai neljän hengen 8 m2 hyttejä kansilla 5, 8 ja 9. Kolmen hengen hyttejä kannella 8. Kahden hengen hyteissä on alavuoteet, neljän hengen hyteissä kaksi ylä- ja kaksi alavuodetta. Hyttien varusteluun kuuluu wc, suihku ja TV.

E-HYTTI
Kahden ja neljän hengen ikkunattomia hyttejä eri puolilla laivaa. Hyttien sijainnista johtuen niihin kantautuu melua. Hyttien koko n. 9 m2.

ERIKOISHYTIT
Kannella 5 sijaitsee erikoishytit. Liikuntaesteisille suunniteltu yksi ikkunallinen A2-hytti ja kaksi ikkunatonta B2-hyttiä sekä 8 ikkunallista A-hyttiä ja 9 B-hyttiä allergikoille. Lisäksi laivalla on 10 lemmikkieläinhyttiä B-luokassa. Hyttien varusteluun kuuluu wc, suihku ja TV.

 

 

Shuttle bussikuljetus satama-Kuresaaren kaupunki-satama

Lähdöt sataman parkkialueelta klo 9.20, 9.40, 10.00, 10.40, 11.00 ja 11.20
Bussit lähtevät täyttöjärjestyksessä ja ajavat Kuressaaren keskustaan (August Kitzbergi/Uus tn. kulmaan).
Paluukuljetukset Kuressaaresta takaisin satamaan lähtevät klo 13.50, 14.20, 14.50, 15.20, 16.20 ja 16.50
– Viimeinen kuljetus Kuressaaresta lähtee klo 16.50.

 • Matkan kesto noin 40 min/suunta.

Huom! Meno- ja paluukuljetus varattava samanaikaisesti! Liput ostettava etukäteen, ei lipunmyyntiä busseissa.

Hinta: 12 €/hlö menopaluu

 

Saarenman kiertoajelu

Suomeksi opastettu kiertoajelu vie sinut hurmaavan Saarenmaan historiaan sekä päänähtävyyksien äärelle.
Kiertoajelu alkaa Syväsatamasta ja kulkee pitkin Küdeman lahden rantaa Mustjalan kautta Pangan rantatörmälle, josta avautuu kaunis näköala Itämerelle.  Sään suosiessa nähdään myös Hiidenmaan eteläosa. Jatkamme matkaa pohjoisrannikkoa pitkin itään Triigin satamaan, josta lautta lähtee Hiidenmaalle. Leisista käännymme etelään ihailemaan Anglan kuuluisia tuulimyllyjä sekä keskiaikaista pientä Karjan kirkkoa viehättävine seinämaalauksineen.
Matkamme jatkuu mystiselle meteoriittikraatteriin syntyneelle Kaalin järvelle, jossa teemme pienen kävelykierroksen ja suuntaamme seuraavaksi  Saarenmaan pääkaupunkiin. Tutustumme Kuressaaren nähtävyyksiin bussilla ja kävellen: 1200-luvulta peräisin olevaan piispanlinnan ympäröivään  alueeseen, merenrantaan ja kylpylöihin, vanhaankaupunkiin sekä Vanhaankaupunkiin. Vapaata aikaa jää myös ostoksiin toreilla ja kaupoissa sekä kahvitteluun kaupungin keskustassa.

Kierros päättyy bussimatkaan Kuressaaresta takaisin syväsatamaan.

Retken kesto 5h.
Retki sisältää kävelyä, joten suosittelemme mukavia jalkineita. Ei sovellu liikuntaesteisille.

Lähtö satamalaiturilta: Klo 10.00

Hinnat: Aikuinen 47 € , lapset 3-11v. 35 €, lapsi 0-2v. ilmaiseksi (paikkavaraus tarvitaan)

Opastettu retki Piispanlinnaan

Kuressaaressa sijaitseva 1300-luvulla rakennettu Piispanlinna on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoituksista koko Baltiassa. Nykyään tässä vaikuttavassa linnassa toimii Saarenmaan museo, jossa on perusnäyttely ja erilaisia vaihtuvia näyttelyitä.  Opastetun linnakierroksen aikana saat monipuolista tietoa Saarenmaan historiasta ja pääset kokemaan ainutlaatuista keskiajan tunnelmaa. Näkymät merelle, vallihaudoille, puistoon ja Kuressaaren kaupunkiin ovat ainutkertaisen kauniit. Retki sisältää kuljetuksen satamasta Kuressaareen, suomenkielisen opastuksen sekä sisäänpääsyn linnaan.
Huom! Omatoiminen paluu klo 14.50 bussikuljetuksella (pysäkki August Kitzbergi/Uus-katujen kulmauksessa) takaisin satamaan retkilippua näyttämällä.

Retken kesto 2,5h.

Lähtö satamalaiturilta: Klo 10.15

Hinnat: Aikuinen 34 € , lapset 3-11v. 32 €, lapsi 0-2v. ilmaiseksi (paikkavaraus tarvitaan)

 

Saarenmaa ja luonnonkaunis Muhun saari

Ruokokattoisia taloja, unikkopeltoja, ikivanhoja kivimuureja, tuulimyllyjä ja keskiaikaisia kirkkoja…
Hurmaavalla suomeksi opastetulla Saarenmaan kierroksella näet Viron suurimman saaren perinnemaisemia, sen päänähtävyyksiä, tutustut saaren historiaan ja pääset vierailemaan luonnonkauniilla Muhun saarella, joka on kuin oma pieni maailmansa. Retki sisältää ainutlaatuisen 3 ruokalajin lounaan (liha/kala/kasvis päivän antimista) kauniissa Sikke Sumarin Naminamaste ravintola-majatalossa.
Saarenmaan ja Muhun saaren kiertoajelu alkaa Syväsatamasta ja kulkee pitkin Küdeman lahden rantaa Mustjalan kautta Pangan rantatörmälle, josta avautuu kaunis näköala Itämerelle.Sään suosiessa näkyy myös Hiidenmaan eteläosa. Jatkamme pohjoisrannikkoa pitkin Leisiin, josta käännymme etelään katsomaan Anglan tuulimyllyjä sekä keskiaikaista pientä Karjan kirkkoa viehättävine seinämaalauksineen. Tikasta käännymme itään ja tulemme Kuressaaren- Kuivastun maantielle, jota pitkin ajamme pengertietä pienen salmen yli Viron kolmanneksi suurimmalle saarelle – Muhumaalle. Muhussa käymme tutustumassa Koguvan ulkomailmamuseoon, jonka jälkeen nautimme Pädasten kartanon lähellä herkullisen aterian Sikke Sumarin suositussa Naminamaste -ravintolassa. Lounaalta siirrymme paluumatkalle kohti Saarenmaata, jonka aikana näemme mm. 1300-luvulta peräisin olevan Pyhän Katariinan kirkon.

Saarenmaan pääkaupungissa Kuressaaressa teemme vielä pienen kaupunkikierroksen.
Retki päättyy takaisin syväsatamaan.

Retken kesto 6,5h. Retki sisältää kävelyä. Ei suositella liikuntarajoitteisille.

Lähtö satamalaiturilta: Klo 09.30

Hinnat: 99 € / hlö