Päivä Riiassa -risteily

Kesän upein uutuus!
Alk. 21 €/hlö

Päivä Riiassa -risteily

 

Helsinki-Riika-reitillä liikennöinyt Silja Serenade korvataan yhtiön Baltic Queen – laivalla 16.9.2020 alkaen.

Silja Serenade jää Helsingin satamaan 13.9.2020 alkaen toistaiseksi !

Riian matkoja voi edelleen varata normaaliin tapaan ja jo tehdyt varaukset siirretään Baltic Queenille.

 

 

Silja Serenaden/ Baltic Queen kyydissä matkaat Riikaan keskiviikkoisin ja perjantaisin sekä su 25.10. ja 29.11.

Kuljetukselliset lähdöt ke 21.10., pe 20.11. ja pe 4.12.

Baltian Pariisissa, upeassa Riian kaupungissa, sinulla on lähes kuusi tuntia aikaa tehdä mitä haluat. Osallistu kaupunkikiertoajelulle, vieraile museoissa, ihastele arkkitehtuuria ja fiilistele upean Vanhankaupungin tunnelmaa.

Hinta sisältää:

 • Risteily valitussa hyttiluokassa m/s Silja Serenade/ Baltic Queen
 • Laivan runsaan viihdetarjonnan sekä meno- että paluumatkalla

Varattavissa lisämaksusta:

 • Ateriat laivalla
 • Lisäpalvelut mm. hyvän olon palvelut Sunflower Oasis -osastolla

Nauti täydellisestä lomasta Itämeren aalloilla!

Matkaohjelma 11.9. asti

Omatoimisesti satamaan tulevat matkustajat saavat laivaliput Siljan lähtöselvityksestä, Eteläsatama, Olympiaterminaali (Olympiaranta 1), tuntia ennen laivan lähtöä. Huom! Muista passi/poliisin myöntämä henkilökortti mukaan!

1. matkapäivä

 •  Laiva lähtee klo 16.00 Helsinki, Eteläsatama, Olympiaterminaali – Silja Serenade
 •  Ilta ja yö aikaa nauttia laivan monipuolisista palveluista.

2. matkapäivä

 • Laiva saapuu Riikaan paikallista aikaa klo 10.30
 • Koko päivä aikaa tutustua kaupungin monipuolisiin nähtävyyksiin
 • Laiva lähtee paluumatkalle Riiasta paikallista aikaa klo 16.30

3. matkapäivä

 • Aamu vielä aikaa nauttia laivan herkuista ja tax free-ostoksista ennen maihinnousua
 • Klo 11.00 saapuminen Helsinkiin, Eteläsatama, Olympiaterminaali

 

Matkaohjelma 16.9. alkaen

Omatoimisesti satamaan tulevat matkustajat saavat laivaliput Tallink Siljan lähtöselvityksestä, Länsisatama Terminaali 1, tuntia ennen laivan lähtöä. Huom! Muista passi/poliisin myöntämä henkilökortti mukaan!

1. matkapäivä

 •  Laiva lähtee klo 16.00 Helsinki, Länsisatama Terminaali 1 – Baltic Queen
 •  Ilta ja yö aikaa nauttia laivan monipuolisista palveluista.

2. matkapäivä

 • Laiva saapuu Riikaan paikallista aikaa klo 10.30
 • Koko päivä aikaa tutustua kaupungin monipuolisiin nähtävyyksiin
 • Laiva lähtee paluumatkalle Riiasta paikallista aikaa klo 16.30

3. matkapäivä

 • Aamu vielä aikaa nauttia laivan herkuista ja tax free-ostoksista ennen maihinnousua
 • Klo 11.00 saapuminen Helsinkiin, Länsisatama, Terminaali 1

 

 

Päivä Riiassa -risteily Silja Serenadella

Silja Serenade on käynyt läpi uudistumisen! Suurimpiin uudistuksiin lukeutuvat mm. tyylikäs yökerho Starlight ja viihtyisä keulabaari Sea View Lounge, Bon Vivant -ravintolan uusi ilme sekä täysin uusi  Grill House -ravintola. Uudistukset on tehty taiten, joten tunnelma on säilynyt ennallaan tyylikkäänä ja ajattomana. Laivalla olet kuin kaupunkilomalla keskieurooppalaisessa pikkukaupungissa. Elämää sykkivän Promenade-kävelykadun pyörteissä nautit laadukkaimmat viinit ja herkullisimmat ruoka-annokset, vietät aikaa kahvikupillisen ääressä tai teet ostoksia upeissa myymälöissä. Täällä on mahdollisuus nauttia romanttisesta yhdessäolosta ja tuntea olevansa lomalla.  Laivalla elämästä kuuluu nauttia!

Lapsille parasta, hauskinta ja rennointa
Silja Serenaden lasten leikkitilat aukeavat Riika-risteilyille ja aktivaattorit keksivät lapsille joka tapauksessa mukavaa tekemistä. Teinit viihtyvät kesällä uuden Hack on deck -seikkailupelin parissa. Lasten ja hieman vanhempienkin iloksi Harri Hylje seikkailee laivalla. Hyvällä säällä voit myös ohjata laivaa aurinkokannen Harri Hylje -laivaleikkipaikalla.

Hyvän olon palvelut koko perheelle – Sunflower Oasis
Matkustajia palvelee täysin uudistettu Sunflower Oasis -kylpyläosasto. Span viereen ulkokannelle rakennettu baaritiski palvelee kesäisin ulkona olevia asiakkaita. Kylpylä on uudistuksen jälkeen valoisampi ja viihtyisämpi ja kolme poreallasta sekä uusitut saunat kutsuvat rentoutumaan.

Huippuostoksia uudistuneesta tarjonnasta
Tax Free Shopissa on laajat valikoimat väkeviä alkoholijuomia, olutta ja viiniä edullisin hinnoin. Myymälästämme löydät parhaat pohjoismaiset herkut Fazerin ja Kalevin suklaista tanskalaisiin kekseihin, samoin terveystuotteita, luonnonkosmetiikka ja Estée Lauderin, Diorin, Chanelin, Givenchyn ja Shisheidon ihonhoitotuotteita.

Uudesta ensimmäisestä kelluvasta Marimekko-myymälästä ostat laadukkaita suomalaisia Marimekon tuotteita, niin asusteita kuin lahjatavaroitakin. Shoppaile mm. värikkäillä Unikko-kuosilla varustettuja laukkuja ja pussukoita.

Promenadella sijaitsevasta Luxury-myymälästä löydät sesongin ylellisimmät asusteet nyt kaikki samasta paikasta! Valikoimistamme löydät upeimmat kellot, korut, aurinkolasit ja käsilaukut brändeiltä kuten Bally, Coach, Furla, Coccinelle, Tag Heuer, Victorinox, Tissot, Zeppelin, Swarovski ja Ray-Ban, samooin kestävät Samsoniten matkalaukut.

Gifts-myymälästä voit ostaa lahjaksi, matkamuistoksi ja tuliaisiksi esimerkiksi Arabian ja Pentikinsuomalaista muotoilua. Myymälän valikoima vaihtelee sesongeittain. Electronics-myymälästä saat mukaasi matkailijan pienelektroniikkaa, kuten kuulokkeita, älypuhelimia, tablettilaitteita ja oheistarvikkeita.

Lasten ikioman Kids & Toys -kaupan valikoima on täynnä leluja, vaatteita, kenkiä ja asusteita perheen pienimmille.

Uudesta Tommy Hilfiger -myymälästä löydät raikkaat ja ajattomat Tommy Hilfiger -brändin vaatteet ja asusteet niin lapsille kuin aikuisille. Tervetuloa tutustumaan uuteen myymäläämme!

Fashion Shopista löydät ykkösbrändien kuten Tommy Hilfigerin, Superdryn, Gantin, Armani Exchangen, Camel Activen, ECCOn ja Vagabondin uusimmat muotivaatteet ja asusteet miehille ja naisille. Osta muotia aluksella ja säästä 20 % maahinnoista.

Hytit

 

A-luokka / Seaside
Korkeatasoinen 2-4 hengen 11 m2 hytti, jonka ikkunasta on näkymä merelle. Hytit sijaitsevat kansilla 5 ja 8-11. Hyteissä on tv ja vuoteet voi siirtää parivuoteeksi. Hyttejä on myös liikuntarajoitteisille (ei kannella 5) sekä lemmikkieläimen kanssa matkustaville.

Promenade
Kansilla 8–11 sijaitseva korkeatasoinen 2-4 hengen 11 m2 hytti, jonka ikkunasta on näkymä Promenadelle. Alavuoteet voi siirtää yhteen parivuoteeksi, ja hyttejä on tarjolla myös allergikoille ja liikuntarajoitteisille.

B-luokka
Ikkunaton 2-4 hengen 11 mhytti. Hytit sijaitsevat kansilla 5 ja 9-11.Muutamissa hyteissä vuoteet päällekkäin. Alavuoteet voi siirtää myös parivuoteeksi. Hyttejä on myös allergikoille sekä lemmikkieläimen kanssa matkustaville.

C-luokka
Ikkunaton 2-4 hengen 11 m2 hytti kannella 2. Muutamissa hyteissä vuoteet päällekkäin. Alavuoteet voi siirtää parivuoteeksi. Hyttejä on myös lemmikkieläimen kanssa matkustaville. C-hyttien sisustus on uudistettu keväällä 2018.

Family-hytit ja Muumiperhe-hytit
Perheille tarkoitetut tilavat Family-hytit merelle päin ovat kooltaan 18 m2 ja sijaitsevat kansilla 8, 9 ja 10 laivan peräosassa (ei vierekkäisiä hyttejä). Family-hytit Promenade-kävelykadulle päin ovat kooltaan 14 m2 ja ne sijaitsevat kannella 11.

Osa Family-hyteistä Promenade-kävelykadulle päin on muutettu iki-ihaniksi Muumi-perhehyteiksi. Muumi-perhehyteissä on vuoteet neljälle sekä vuodesohva kahdelle ja lisäksi niissä on tv ja jääkaappi, jossa virvokkeita nautittavaksi.

Huom. Family-hytit ja Muumi-perhehytit ovat varattavissa vähintään kolmelle ja enintään kuudelle hengelle, joista vähintään yksi on alle 18-v. lapsi. Koulujen loma-aikoina: syys- ja talvilomalla sekä kesällä poikkeuksellisesti vähintään viidelle ja enintään kuudelle hengelle, joista vähintään 2 on alle 18-v. lasta.

De Luxe
Kaunis ja tilava 14 m2 hytti 1-2 hengelle kannella 11. Hytistä on näköala joko merelle tai Promenadelle. Merenpuoleisissa hyteissä on lisävuodemahdollisuus enintään 17-vuotiaalle lapselle. Varusteluun kuuluu parivuode (vuoteet saa erilleen), flat screen-TV ja jääkaappi virvokkeineen. Hintaan sisältyy erikoisaamiainen Tavolàtassa. De Luxe -hyttien sisustusta on uusittu ja ovat entistä tilavamman tuntuisia.

Commodore
Kauniit ja tilavat 20-25 m2 Commodore-hytit ovat saaneet uuden ilmeen. Hyteissä on parivuode (vuoteet saa erilleen) ja sohva, josta saa lisävuoteen 1-2 lapselle. Varusteluun kuuluu taulu-TV, jääkaappi, kylpytakit ja tohvelit. Hintaan sisältyy virvokkeita ja hedelmiä sekä Bon Vivant -erikoisaamiainen tai hyttiin toimitettuna suppeampi mannermainen aamiainen. Osassa hyteistä on myös parveke ja näissä hyteissä on lisäksi kylpyamme. Lisäksi käytössä on Commodore loungen palvelut ja saunat.

Junior Suite
Kolme tyylikästä Junior-sviittiä 9. kannen keulassa. Hyttien teemat ovat kevät, kesä ja syksy. Hyteissä on parivuode (vuoteita ei saa erilleen) ja levitettävät sohvat. Hyttiin voi varata kahden aikuisen lisäksi max 3 lasta (2 max. 17v. + 1 alle 12 v.), joista alle 12-vuotiaalla ei ole omaa vuodepaikkaa. Perusvarustelun lisäksi flatscreen-TV olohuoneessa ja makuuhuoneessa, poreallas sekä kahdelle kylpytakit ja -tohvelit käyttöön. Hintaan kuuluu Bon Vivant -erikoisaamiainen tai hyttiin toimitettuna suppeampi mannermainen aamiainen, Commodore Loungen palvelut sekä hytin jääkaapin virvokkeet. Hytit sijaitsevat yökerhon yläpuolella, joten niihin saattaa kantautua ääniä.

Executive Suite
Ylellinen ja valoisa 75 m2 erikoissviitti sijaitsee kannella 11. Olohuone, makuuhuone kiinteällä parivuoteella, ylelliset kylpytilat sekä pukeutumishuone. Hytin varusteluun kuuluvat kylpytakit sekä tohvelit, flatscreen-TV olohuoneessa sekä makuuhuoneessa, Blu-ray-soitin, radio, baaritiski, jossa jääkaappi ja espressokeitin, sekä oma sauna porealtaineen. Hintaan kuuluu myös pullollinen laivan sampanjaa, virvokkeita, hedelmiä, ilmainen sisäänpääsy Sunflower Oasis -saunaosastolle sekä Bon Vivant -erikoisaamiainen tai hyttiin toimitettuna suppeampi mannermainen aamiainen. Lisäksi käytössä on Commodore loungen palvelut ja saunat.

Muutokset mahdollisia / kaikkia hyttiluokkia ei välttämättä ole saatavilla. 

 

Baltic Queen

Baltic Queenilla viihtyy koko perhe! Runsas viihdetarjonta pitää huolen, että koko perhe nauttii. Viihtyisissä hyteissä nautit makoisat yöunet ennen Maarianhaminan seikkailuja. Tervetuloa mukaan!

Viihde
Baltic Queeniltä löydät viihdettä moneen makuun. Risteilyillä Helsingistä Maarianhaminaan on bändi soittamassa kansainvälistä musiikkia Starlight-yökerhossa ja suomalaisen trubaduurin kitarasoinnuista ja laulusta nautit Sea Pubissa. Piano Baarissa istut rauhassa ja nautit kun Duo Manhattan esiintyy. Keskiyön lähestyessä näet upean Showstoppers-ryhmän pääshown tanssijoineen. Lisäksi kauniilla säällä DJ pyörittelee levyjä aurinkokannella.

Lapsille
Baltic Queen on koko perheen laiva, jossa myös lapset viihtyvät. Lasten leikkihuone on toistaiseksi suljettu, mutta aktivaattori järjestää puuhaa lapsille. Teinit viihtyvät uuden digitaalisen Hack on Deck -seikkailupelinparissa ratkoen eri tehtäviä ympäri laivaa. Myös Muumi viihdyttää lapsia ja lapsenmielisiä!

Ostokset

Tax Free Shopissa on laaja valikoima väkeviä alkoholijuomia, olutta ja viiniä edullisin hinnoin. Myymälästämme löydät parhaat pohjoismaiset herkut Fazerin ja Kalevin suklaista tanskalaisiin kekseihin, samoin terveystuotteita kuten virolaista hunajaa, Solgarin vitamiineja ja Möllerin kalanmaksaöljyä.

Cosmetic Boutique tuo ulottuvillesi ylelliset Estée Lauderin, Diorin, Chanelin ja Givenchyn tuoksut, kosmetiikan ja ihonhoitotuotteet. Löydät myös Lumenen ja Madaran luonnonkosmetiikkaa, joka antaa ihollesi raikkaan pohjoismaisen hehkun.

Uusi upea Fashion Street -putiikkimme tuo ulottuvillesi Guessin, Tommy Hilfigerin, Desigualin, Superdryn, Gantin ja ECCOn uusimmat vaatteet ja kengät sekä Swarovskin, Sekondan, Sif Jakobsin ja Ray Banin trendikkäimmät asusteet. Osta muotia laivalta ja säästä aina vähintään 20 % maahinnoista.

Tee matkastasi erityinen tuomalla ainutlaatuisia lahjoja rakkaillesi. Gifts & Toys tarjoaa laajan valikoiman leluja, muun muassa legoja sekä lasten merkkivaatebrändejä kuten Mayoral ja Levi´s. Löydät meiltä myös mahtavan valikoiman laadukkaita Victorinox-taskuveitsiä.

Hytit

EXECUTIVE SUITE
Kahden hengen tilavia parvekkeellisia hyttejä 24-31m2 laivan peräosassa kannella 9. Hyteissä on parivuode, sohvaryhmä, wc, suihku, hiustenkuivaaja, LCD-TV, puhelin, hedelmiä sekä jääkaappi, jossa virvokkeita ja pullollinen laivan kuohuviiniä. Hyttiin voi varata kahden aikuisen lisäksi kaksi lasta (max 17 v) + 1 alle 12-v. lapsi ilman omaa vuodepaikkaa. Jääkaapin juomat sekä yön yli kestävillä matkoilla erikoisaamiainen sisältyvät hintaan.

SUITE
Laivan keulassa, kansilla 8-9 olevia kahden hengen tilavia 24-31m2 hyttejä, joissa on sohvaryhmä, wc, suihku, hiustenkuivaaja, LCD-TV, puhelin sekä jääkaappi, jossa virvokkeita ja pullollinen laivan kuohuviiniä. Makuuhuone ja olohuone, jossa on kiinteä parivuode (vuoteita ei saa erilleen). Hyttiin voi varata kahden aikuisen lisäksi kaksi lasta (max 17 v) + 1 alle 12-v. lapsi ilman omaa vuodepaikkaa. Jääkaapin juomat sekä yön yli kestävillä matkoilla erikoisaamiainen sisältyvät hintaan.

DELUXE
Kahden hengen tilavia hyttejä 11-14m2 kansilla 8-9. Hyteissä on kiinteä parivuode (vuoteita ei saa erilleen), sohvaryhmä, wc, suihku, hiustenkuivaaja, LCD-TV, puhelin ja jääkaappi. Jääkaapin juomat sekä yön yli kestävillä matkoilla erikoisaamiainen sisältyvät hintaan.

FAMILY
Kaikki perhehytit ovat ikkunallisia hyttejä. Neljän hengen hytit ovat 4 hengen lapsiperheille, joista vähintään 2 on lapsia, 6 hengen hytit vähintään 5 hengelle, joista vähintään 2 on lapsia ja 8 hengen hytit vähintään 6 hengelle, joista vähintään 2 on lapsia. Hytit sijaitsevat kannella 5. Hyteissä on wc, suihku ja LCD-TV.
Kaikki perhehyttien yhdistelmät ovat sellaisia, missä väliovi. Väliovet ovat avoinna ja lukitaan asiakkaan pyynnöstä.

A-PREMIUM
Kahden hengen ikkunallisia 9 m2 hyttejä kansilla 8 ja 9. Hyteissä on kiinteä parivuode (vuoteita ei saa erilleen), wc, suihku ja LCD-TV.

А-HYTTI
Kahden, kolmen ja neljän hengen ikkunallisia hyttejä kansilla 5, 8 ja 9. Kahden hengen hyteissä on alavuoteet, kolmen hengen hyteissä kaksi alavuodetta ja yksi ylävuode sekä neljän hengen hyteissä kaksi ylä- ja kaksi alavuodetta. Hyttien varusteluun kuuluu wc, suihku ja TV.

В-HYTTI
Kahden, kolmen tai neljän hengen hyttejä kansilla 5, 8 ja 9. Kahden hengen hyteissä on alavuoteet, kolmen hengen hyteissä kaksi alavuodetta ja yksi ylävuode sekä neljän hengen hyteissä kaksi ylä- ja kaksi alavuodetta. Hyttien varusteluun kuuluu wc, suihku ja TV.

E-HYTTI
Sisähytit (9 m2) 1-4 hengelle kannella 5 ja 8. Hyttien varusteluun kuuluu wc, suihku ja TV. Hyttien sijainnista johtuen niihin saattaa kantautua melua.

ERIKOISHYTIT
Allergiahytti
Neljän hengen ikkunattomia B-hyttejä, ikkunallisia A-hyttejä tai perhehyttejä kannella 5. Hyteissä on wc, suihku ja TV. Sisustuksessa käytetty allergikoille soveltuvia materiaaleja. Hinta valitun hyttiluokan mukaan (B-, A-luokka tai Family-luokka).

Riika – Hyvä tietää!

PASSIN TAI HENKILÖKORTIN TIETOJEN ILMOITTAMINEN RIIAN LAIVAMATKOILLA 20.5.2019 ALKAEN

Latvian viranomaisten mukaan kaikkien laivamatkustajien on ilmoitettava alla olevat passiin tai Id-korttiin liittyvät tiedot laivayhtiölle.

Sääntö on voimassa 20.5.2019 alkaen tehtäviin matkoihin, kun lähtö on Riiasta tai saapuminen on Riikaan. Sääntö koskee myös Europan erikoisristeilyjä.

 • Passi tai ID-kortti; asiakirjan tyyppi (ID Doc. Type)
 • Maa, jossa myönnetty (ID Doc. Country)
 • Passin/henkilökortin myöntämispäivä ja voimassaolo (ID Expiration Date)
 • Passin tai ID-kortin numero (ID Document Number)

Pyydämme ilmoittamaan em. tiedot nimilistalla, jotta varaus voidaan lähtöselvittää. Jos olette toimittaneet kyseisille lähdöille jo nimilistoja, niin pyydämme toimittamaan meille vielä nämä pyydetyt tiedot jokaisen matkustajan osalta.

Huomioittehan, että jos matkustajalle ilmoitetaan nimilistalla passin numero, tulee hänellä olla kyseinen asiakirja mukana. Asiakirjan ja varauksen tietojen on täsmättävä kaikin puolin.

Päivä Riiassa -risteilyn retket

Varaa kaupunkikierros suoraan toimistoltamme:  0207 509 509 tai Matkat@LehtimakiGroup.fi

Opastettu kaupunkikierros bussilla ja kävellen Riiassa

Suomeksi opastettu yhdistetty bussi- ja kävelykierros, jonka aikana nähdään suurin osa Riian päänähtävyyksistä ja tutustutaan kävellen Vanhaankaupunkiin. Kierroksen päätyttyä kuljetus takaisin satamaan.

Retken hinnat: Aikuinen 29 €, lapsi 6–17 v 17 €, lapsi 0–5 v. aikuisen sylissä maksutta ilman omaa paikkaa.
Lähtö satamalaiturilta klo 11.00.
Retken kesto noin 2 tuntia, sisältäen kävelyä Vanhankaupungin mukulakivillä, joten suosittelemme mukavia jalkineita.