Päivä Maarianhaminassa -risteily Helsingistä

3., 10., 17. ja 24.7.2020 Baltic Queen -laivalla
Alk. 135 € / hytti

Kesän erikoisristeilyt Maarianhaminaan

Koe upea Maarianhmina Baltic Queen -laivan erikoisristeilyllä. Lähtöpäivät Helsingistä ovat perjantait 3., 10., 17. ja 24.7.  

Maissaoloaikaa ihastuttavalla Ahvenanmaalla on koko päivä, lähes 9 tuntia. Laivalla herkuttelet ja shoppailet merihintaiset ostokset. Varaa kävelykierros Maarianhaminassa tai retki Sundiin kauttamme. Voit myös varata auton tai polkupyörän mukaan ja kierrellä omatoimisesti ympäri Ahvenanmaata. Tai mikset pakkaisi golfvarusteita autoon ja kävisi golfkierroksella. Varaa heinäkuun viikonloppuristeilysi Ahvenanmaalla ja lähde merelle tuulettumaan.

Hinta sisältää: 

 • Laivamatkat Baltic Queen -laivalla valitussa hyttiluokassa
 • Laivan viihdetarjonnan 

Lisämaksusta:                                 

 • Retket kohteessa. Katso lisätietoja “Retket”-välisivulta

Maarianhamina on vilkas, runsaan 11 500 asukkaan pikkukaupunki. Maarianhamina sijaitsee kapealla niemellä kahden merenlahden sekä niiden satamien välissä. Kaupungin vehreä keskusta tarjoaa pienellä alalla laajan valikoiman kauppoja ja palveluja. Ostospaikat, ravintolat, kulttuuri ja elämykset ovat kaikki lähellä.

Matkaohjelma

Voit myös ottaa auton 120 euron lisämaksusta tai polkupyörän 20 euron lisämaksusta mukaan ja kierrellä ympäri Ahvenanmaata.

1. matkapäivä

 • klo 16.30 lähtöselvitys Helsingin Länsiterminaali 1:ssä (Tyynenmerenkatu 8, 00220 Helsinki), muista henkilökortti mukaan!
 • klo 18.00 alkaen laivaannousu
 • klo 18.30 lähtö Helsingistä
 • Ilta ja yö vietetään laivan ohjelmasta nauttien sekä ruokaillen.

2. matkapäivä

 • klo 09.00 Saapuminen Maarianhaminaan, Västra Hamnen
 • klo 12.30-15.30 ei maihin/laivaannousua Maarianhaminassa
 • lähes 9 tuntia aikaa nauttia Maarianhaminasta
 • klo 17.30 viimeistään laivaannousu, automatkustajat jo klo 17.00
 • klo 18.00 lähtö Maarianhaminasta
 • Koko ilta ja yö aikaa nautti laivan palveluista

3. matkapäivä

 • klo 10.00 saapuminen Helsinkiin, Länsiterminaali 1

Baltic Queen

Baltic Queenilla viihtyy koko perhe! Runsas viihdetarjonta pitää huolen, että koko perhe nauttii. Viihtyisissä hyteissä nautit makoisat yöunet ennen Maarianhaminan seikkailuja. Tervetuloa mukaan!

Viihde
Baltic Queeniltä löydät viihdettä moneen makuun. Risteilyillä Helsingistä Maarianhaminaan on bändi soittamassa kansainvälistä musiikkia Starlight-yökerhossa ja suomalaisen trubaduurin kitarasoinnuista ja laulusta nautit Sea Pubissa. Piano Baarissa istut rauhassa ja nautit kun Duo Manhattan esiintyy. Keskiyön lähestyessä näet upean Showstoppers-ryhmän pääshown tanssijoineen. Lisäksi kauniilla säällä DJ pyörittelee levyjä aurinkokannella.

Lapsille
Baltic Queen on koko perheen laiva, jossa myös lapset viihtyvät. Lasten leikkihuone on toistaiseksi suljettu, mutta aktivaattori järjestää puuhaa lapsille. Teinit viihtyvät uuden digitaalisen Hack on Deck -seikkailupelinparissa ratkoen eri tehtäviä ympäri laivaa. Myös Muumi viihdyttää lapsia ja lapsenmielisiä!

Ostokset

Tax Free Shopissa on laaja valikoima väkeviä alkoholijuomia, olutta ja viiniä edullisin hinnoin. Myymälästämme löydät parhaat pohjoismaiset herkut Fazerin ja Kalevin suklaista tanskalaisiin kekseihin, samoin terveystuotteita kuten virolaista hunajaa, Solgarin vitamiineja ja Möllerin kalanmaksaöljyä.

Cosmetic Boutique tuo ulottuvillesi ylelliset Estée Lauderin, Diorin, Chanelin ja Givenchyn tuoksut, kosmetiikan ja ihonhoitotuotteet. Löydät myös Lumenen ja Madaran luonnonkosmetiikkaa, joka antaa ihollesi raikkaan pohjoismaisen hehkun.

Uusi upea Fashion Street -putiikkimme tuo ulottuvillesi Guessin, Tommy Hilfigerin, Desigualin, Superdryn, Gantin ja ECCOn uusimmat vaatteet ja kengät sekä Swarovskin, Sekondan, Sif Jakobsin ja Ray Banin trendikkäimmät asusteet. Osta muotia laivalta ja säästä aina vähintään 20 % maahinnoista. Kaikki vaatteet ja kengät 31.8. asti tarjoushintaan -40 %.

Tee matkastasi erityinen tuomalla ainutlaatuisia lahjoja rakkaillesi. Gifts & Toys tarjoaa laajan valikoiman leluja, muun muassa legoja sekä lasten merkkivaatebrändejä kuten Mayoral ja Levi´s. Löydät meiltä myös mahtavan valikoiman laadukkaita Victorinox-taskuveitsiä. Tarjoushinnat 31.8.2020 asti: lelut 30 % ja lastenvaatteet 40 % alennuksella!

Hytit

EXECUTIVE SUITE
Kahden hengen tilavia parvekkeellisia hyttejä 24-31m2 laivan peräosassa kannella 9. Hyteissä on parivuode, sohvaryhmä, wc, suihku, hiustenkuivaaja, LCD-TV, puhelin, hedelmiä sekä jääkaappi, jossa virvokkeita ja pullollinen laivan kuohuviiniä. Hyttiin voi varata kahden aikuisen lisäksi kaksi lasta (max 17 v) + 1 alle 12-v. lapsi ilman omaa vuodepaikkaa. Jääkaapin juomat sekä yön yli kestävillä matkoilla erikoisaamiainen sisältyvät hintaan.

SUITE
Laivan keulassa, kansilla 8-9 olevia kahden hengen tilavia 24-31m2 hyttejä, joissa on sohvaryhmä, wc, suihku, hiustenkuivaaja, LCD-TV, puhelin sekä jääkaappi, jossa virvokkeita ja pullollinen laivan kuohuviiniä. Makuuhuone ja olohuone, jossa on kiinteä parivuode (vuoteita ei saa erilleen). Hyttiin voi varata kahden aikuisen lisäksi kaksi lasta (max 17 v) + 1 alle 12-v. lapsi ilman omaa vuodepaikkaa. Jääkaapin juomat sekä yön yli kestävillä matkoilla erikoisaamiainen sisältyvät hintaan.

DELUXE
Kahden hengen tilavia hyttejä 11-14m2 kansilla 8-9. Hyteissä on kiinteä parivuode (vuoteita ei saa erilleen), sohvaryhmä, wc, suihku, hiustenkuivaaja, LCD-TV, puhelin ja jääkaappi. Jääkaapin juomat sekä yön yli kestävillä matkoilla erikoisaamiainen sisältyvät hintaan.

FAMILY
Kaikki perhehytit ovat ikkunallisia hyttejä. Neljän hengen hytit ovat 4 hengen lapsiperheille, joista vähintään 2 on lapsia, 6 hengen hytit vähintään 5 hengelle, joista vähintään 2 on lapsia ja 8 hengen hytit vähintään 6 hengelle, joista vähintään 2 on lapsia. Hytit sijaitsevat kannella 5. Hyteissä on wc, suihku ja LCD-TV.
Kaikki perhehyttien yhdistelmät ovat sellaisia, missä väliovi. Väliovet ovat avoinna ja lukitaan asiakkaan pyynnöstä.

A-PREMIUM
Kahden hengen ikkunallisia 9 m2 hyttejä kansilla 8 ja 9. Hyteissä on kiinteä parivuode (vuoteita ei saa erilleen), wc, suihku ja LCD-TV.

А-HYTTI
Kahden, kolmen ja neljän hengen ikkunallisia hyttejä kansilla 5, 8 ja 9. Kahden hengen hyteissä on alavuoteet, kolmen hengen hyteissä kaksi alavuodetta ja yksi ylävuode sekä neljän hengen hyteissä kaksi ylä- ja kaksi alavuodetta. Hyttien varusteluun kuuluu wc, suihku ja TV.

В-HYTTI
Kahden, kolmen tai neljän hengen hyttejä kansilla 5, 8 ja 9. Kahden hengen hyteissä on alavuoteet, kolmen hengen hyteissä kaksi alavuodetta ja yksi ylävuode sekä neljän hengen hyteissä kaksi ylä- ja kaksi alavuodetta. Hyttien varusteluun kuuluu wc, suihku ja TV.

E-HYTTI
Sisähytit (9 m2) 1-4 hengelle kannella 5 ja 8. Hyttien varusteluun kuuluu wc, suihku ja TV. Hyttien sijainnista johtuen niihin saattaa kantautua melua.

ERIKOISHYTIT
Allergiahytti
Neljän hengen ikkunattomia B-hyttejä, ikkunallisia A-hyttejä tai perhehyttejä kannella 5. Hyteissä on wc, suihku ja TV. Sisustuksessa käytetty allergikoille soveltuvia materiaaleja. Hinta valitun hyttiluokan mukaan (B-, A-luokka tai Family-luokka).

Ahvenanmaan retket

Retkivaraukset myyntipalvelustamme puh. 0207 509 509 tai Matkat@LehtimakiGroup.fi

Maarianhaminan opastettu kävelykierros

Kävelykierroksella Maarianhaminan merkittävimmät nähtävyydet tulevat tutuksi yhdessä suomenkielisen oppaan kanssa. Kierroksen aikana nähdään muun muassa historiallinen museolaiva Pommern (ulkopuolelta), 40 m merenpinnan yläpuolella kohoava Badhusberget, Södragatanin ”vanha kaupunki” hurmaavine puuhuviloineen, Maarianhaminan kaupungintalo, Ahvenanmaan itsehallintotalo sekä kävelykatu Torggatan. Kävelykierros päättyy joko keskustaan tai yhdessä oppaan kanssa kävellen
risteilyterminaaliin. Retken kesto noin 1,5 tuntia, sisältäen kävelyä mukulakivillä, joten suosittelemme mukavia jalkineita. Ei sovellu liikuntaesteisille.

Lähdöt satamasta:  klo 10.00
Hinnat: Aikuiset 17 €/, lapset 3-16 v 13 €/hlö, lapset 0-2 ilmaiseksi (paikkavaraus tarvitaan)

Opastettu kiertoajelu Sundin kulttuurimaisemiin

Suomeksi opastettu retki Itäiselle Ahvenanmaalle. Lyhyen Maarianhaminan kaupunkikierroksen jälkeen otetaan suunnaksi Sundin upeat kulttuurimaisemat. Käymme luonnonkauniilla Kastelholman alueella, jota myös kutsutaan kulttuurin kehdoksi. Täältä löytyy muun muassa 1300-luvulta peräisin oleva Kastelholman linna, johon tutustutaan ulkoisesti. Mahdollisuus kahvihetkelle omatoimisesti. Tämän jälkeen teemme vielä kierroksen Bomarsundiin ja kuulemme Venäjän vallan ajasta Ahvenanmaalla. Retki päättyy takaisin risteilyterminaaliin. Kesto n. 4 tuntia.

Retki sisältää kävelyä, joten suosittelemme mukavia jalkineita. Ei sovellu liikuntaesteisille.

Lähtö satamasta: klo 10.00
Hinnat: Aikuiset 30 €/hlö, lapset 3-16 v 20 €/hlö, lapset 0–2 v ilmaiseksi (paikkavaraus tarvitaan)

Retken toteutuminen edellyttää minimimäärän osallistujia. Pidätämme oikeuden muuttaa tai perua retken, mikäli esimerkiksi sääolosuhteet estävät retken toteutumisen. Mikäli retki jostain syystä joudutaan perumaan, ilmoitamme siitä niin pian kuin mahdollista ja retkimaksu palautetaan.

Ateriat ja muu ruoka- ja juomatarjonta

Nauti Baltic Queen -laivan ruokatarjonnasta. Varaa ruokailut etukäteen, näin varmistat halutun ajankohdan ja paikan.

Hinnat: Aikuiset 34 €, lapset 12-17 v 16 €, 6-11 v 11 €, 0-5 v 0 €

All you Can Eat (Delight Buffet)
 • I kattaus 17.30
 • II kattaus 19.30
 • III kattaus 21.30
Grill House
 • I kattaus 18.00
 • II kattaus 20.00
Russian à la Carte

I kattaus 18.00

Gourmet Baltic Queen

I kattaus 18.00

Meriaaminen (Grande Buffet)

Hinnat: Aikuiset 13 €, lapset 12-17 v 8 €, 6-11 v 5 €, 0-5 v 0 €

 • I kattaus 07.00
 • II kattaus 07.30
 • III kattaus 08.00

Paluumatkalla Maarianhamina-Helsinki kattausajat ovat:

 • I kattaus 07.00
 • II kattaus 08.00
 • III kattaus 09.00
Erikoisaamiainen (Grill House)

Hinnat: Aikuiset 18 €, lapset 12-17 v 11 €, 6-11 v 8 €, 0-5 v 0 €

I kattaus 07.00

Ravintolat

GRANDE BUFFET
Herkuttele sydämesi kyllyydestä ja valitse itse omat suosikkisi. Nauti laajasta valikoimasta niin kylmiä kuin lämpimiäkin ruokia uudella tavalla. Herkkupöydän valikoiman suoraan lautasellesi annostelee kokkimme upeissa merimaisemissa! Juoman voit valita itse juoma-automaatista (vettä, virvokkeita, olutta, viiniä). Ruoan kruunuksi maistelet makeita jälkiruokia kahvin tai teen kera.

Grande Buffet -ravintolassa on tarjolla myös maittava aamiainen. Grande Buffet -ravintola sijaitsee kannella 7.

RUSSIAN À LA CARTE ALEKSANDRA
Oletko kokeillut jo hurmaavia venäläisen keittiön herkkuja? Pelmenit, Kievin kana ym. venäläiset erikoisuudet löydät tämän à la carte -ravintolan menusta kannelta 7. Tule tunnelmalliseen ravintolaan ja kokeile ennakkoluulottomasti myös erikoisempia ruokia, saatat yllättyä positiivisesti!

GOURMET BALTIC QUEEN
Täällä nautit todella tasokkaista ruokalajeista ja juuri niille sopivista viineistä. Tarjolla on myös upeita menukokonaisuuksia, jotka syöt kaikessa rauhassa merimaisemista nauttien! Tämä on ravintola sinulle, joka kaipaat todellisia makuhermoja kutkuttavia elämyksiä. Gourmet Baltic Queen sijaitsee laivan 7. kannella.

GRILL HOUSE
Iskikö isompikin nälkä? Grill Housen listalla on mm. herkulliset hampurilaiset ja mehevät pihvit. “From the Grill” -pihviannokset on tehty huippulaatuisesta Angus-lihasta. Aterian kruunaa maukas jälkiruoka-annos. Perheen pienimmille on oma lasten ruokalista. Grill House -ravintolan löydät kannelta 7. Täällä on tarjolla myös erikoisaamiainen Sviitti- ja DeLuxe -luokan asiakkaille.

FAST LANE
Fast Lane tarjoilee ruokaa nopeasti ja vaivattomasti. Täältä löydät perinteisten lihapullien ja hampurilaisten lisäksi myös raikkaat salaatit ja muut herkut pienempään nälkään.

SEA PUB
Sea Pub kutsuu maistelemaan siidereitä ja oluita laajasta valikoimasta rennossa tunnelmassa. Trubaduuri viihdyttää elävällä musiikilla. Sea Pub sijaitsee 7. kannella.

MANHATTAN PIANO BAR
Tyylikäs Manhattan Piano Bar sopii mainiosti aperitiivin tai kahvin ja avecin nauttimiseen. Se on myöskin loistava vaihtoehto viettää iltaa rauhassa pianomusiikkia kuunnellen. Manhattan Piano Bar sijaitsee 7. kannella ruokaravintoloiden läheisyydessä.

CIGAR CLUB
Hyvän illallisen jälkeen maistuu hyvä sikari. 29-paikkainen tunnelmallinen Cigar Club vie kauaksi arjen tunnelmasta. Muhkeat tuolit, laaja sikarivalikoima ja viihtyisä sisustus lumoaa myös muutkin kuin sikareiden ystävät. Cigar Club sijaitsee 7. kannen keskiosassa.

STARLIGHT
Art Deco -tyylisessä Starlight -yökerhossa (kansi 6 ja 7) bändi soittaa kansainvälistä tanssimusiikkia. Näet myös näyttävän Dance Factoryn pääshown tanssijoineen ja pukuloistoineen. Kaksikerroksisen yökerhon toisesta kerroksesta on hyvät näkymät alakerran suurelle esiintymislavalle.

SEASIDE
Seaside-baarissa voit ihastella upeita merimaisemia ja nauttia suosikkijuomiasi. Seaside-baari sijaitsee 6. kannen keulassa.