Ahvenanmaan risteily Helsingistä

8.-10.7.2019
Alk. 146 € / hlö

Kesän erikoisristeily Maarianhaminaan

Koe upea Maarianhmina Europa-laivan erikoisristeilyllä. Lähtöpäivä Helsingistä on ma 8.7.2019. Laiva kulkee Tallinnan kautta, joten paluumatkalla on mahdollisuus piipahtaa myös Tallinnassa maissa. Vietä kaksi yötä laivalla ja yksi kokonainen päivä Maarianhaminassa käyskennellen tai osallistu retkille. Hinnat alk. 146 €/hlö. 

Hinta sisältää: 

 • Laivamatkat Europa-laivalla valitussa hyttiluokassa
 • Ateriapaketti laivalla: 2 x meriaamiainen + 2 x buffet-illallinen tai 1x buffet-illallinen ja 1 x buffet-lounas
 • Europan upean viihteen laivalla

Lisämaksusta:

 • Bussikuljetukset satamaan 30 € / hlö menopaluu                                      
 • Retket kohteessa. Katso lisätietoja “Retket”-välisivulta

Maarianhamina on vilkas, runsaan 11 500 asukkaan pikkukaupunki. Maarianhamina sijaitsee kapealla niemellä kahden merenlahden sekä niiden satamien välissä. Kaupungin vehreä keskusta tarjoaa pienellä alalla laajan valikoiman kauppoja ja palveluja. Ostospaikat, ravintolat, kulttuuri ja elämykset ovat kaikki lähellä.

Bussikuljetukset

Lehtimäki Tilausajot Comfort -bussit kuljettavat asiakkaamme luotettavasti satamaan ja takaisin. Hyvät aikataulut ja luotettavat kuljetukset takaavat matkasi onnistumisen. Bussikuljetus varataan etukäteen, lisämaksusta.

PYSÄKKI KELLO
Kuusankoski, Keskusaukion pysäkki 12.30
Kouvola, Matkakeskus 12.40
Kausala, ABC: pysäkki 12.50
Nastola, Rakokiven pysäkki 13.10
Nastola, Lehtimäen tilausajopysäkki 13.15
Lahti, Marolankadun turistipysäkki 13.40
Lahti, Citymarketin pysäkki 13.45
Lahti, Renkomäen ABC:n pysäkki 13.48
Orimmattila, Orionaukio 14.05
Mäntsälä, Linja-autoasema 14.25
 • Saavuthan lähtöpysäkille 10 minuuttiia ennen lähtöaikaa
 • Bussi kulkee vain niiden paikkakuntien kautta, joilta on tulossa kyytiin etukäteen ilmoittautuneita matkustajia
 • Nimeä matkatavarat sisä- ja ulkopuolelta
 • Ilmoitathan etukäteen rattaat, rollaattorit ym.
 • Matkustajan tulee lähteä ilmoittamaltaan pysäkiltä
 • Painorajoitus matkatavaroille ja tuliaisille on 20 kg/matkustaja
 • Bussin tavaratilassa kulkevat tavarat ovat asiakkaan omalla vastuulla

Bussikuljetus lähtee satamasta takaisin 30 minuuttia laivan saapumisen jälkeen.

Matkaohjelma

Bussikuljetuksen tilanneille kuljetukset Lehtimäki Comfort Tilausajot -bussilla Helsingin Länsiterminaaliin (katso tarkempi bussiaikataulu).

1. matkapäivä 8.7.

 • klo 16.15 Laivaannousu alkaa Helsingin Länsiterminaali 1:ssä, laivaannousu kannelta 7.
 • klo 17.00 Lähtö Helsingistä
 • Ilta ja yö vietetään laivan ohjelmasta nauttien sekä ruokaillen.

2. matkapäivä 9.7.

 • Aamiainen
 • klo 09.30 Saapuminen Maarianhaminaan
  • maihin- ja laivaannousu Maarianhaminassa tapahtuu autokannen kautta.
  • HUOM! Laiva vaihtaa laituripaikkaa, ei maihin- tai laivaannousua klo 12.00 – 15.00 ja klo 18.00 – 18.30 välisinä aikoina.
 • klo 20:00  Lähtö Maarianhaminasta, olethan laivassa 30 min. ennen lähtöaikaa.

3. matkapäivä 10.7.

 • klo 08.30 Saapuminen Tallinnaan.
 • Mahdollisuus maissakäyntiin klo 08.30 – 12.00.
 • klo 12.30 laiva lähtee Tallinnasta
 • klo 16.00 saapuminen Helsinkiin, Länsiterminaali 1

Etukäteen kuljetuksen tilanneiden paluukuljetus satamasta lähtee  30 minuuttia laivan saapumisen jälkeen.

Europa

Europa on Itämeren suurin ja monipuolisin viihdekeskus, joka tarjoaa jokaiselle vieraalle parastaan. Lukuisat ravintolat, ostosmahdollisuudet ja palvelut tuovat nostavat risteilytunnelman kattoon.

Ruoka ja juoma

Valitse Europan monipuolisesta ravintolatarjonnasta mieluisesi: perinteinen Grande Buffet ruokajuomineen, rentoa italialaista ruokaa Tavolàta Ristorante Italianossa tai mutkattomasti Grill Housessa. Fast Lane -ravintolassa on mukava ja helppo pistäytyä syömässä, sillä kokki valmistaa maistuvat annokset ripeällä tahdilla. Kahvia ja suolaista ja makeaa pientä syötävää löytyy Coffee & Co. -kahvilasta. Laaja olut- ja siiderivalikoima on tarjolla uudistetussa Sea Pubissa tai ota suunnaksi kulmabaari Corner Bar. 

 

Viihde

Risteily Europalla on sananmukaisesti viihderisteily. Toinen toistaan upeammat artistit ja valovoimaiset esitykset tarjoavat jokaisella risteilyllä elämyksiä. Ocean Clubissa tanssit Meritanssit-bändien tai -artistien säestyksellä ja baarimestarit loihtivat juomia myös erityistoivomustesi mukaan. Moonlight Bar & Discossa tanssit uusimpien listahittien sekä vanhojen kestosuosikkien vauhdittamana huippu-DJ:n tahdissa. Pubissa rennosta meiningistä vastaa trubaduuri ja karaokessa pääset itse näyttämään millainen lauluvirtuoosi olet. Europan 22h -risteilyllä koet Viihteen Viikonpäivät maanantaista sunnuntaihin: Meritanssit, Club55-kokoontumiset, Torstai Livet, Koko Laiva Laivaa ja Bingo. Valitse oma päiväsi!

Erikoisristeilyillä kuten Riian, Maarianhaminan tai Visbyn risteilyillä on oma huippuluokan ohjelmansa. 

Lapsille
Laivan leikkihuone Lottemaa on lasten valtakunta, jossa voit peuhata pallomeressä tai kivuta kiipeilyseinälle. Voit myös piirtää tai leikkiä leluilla. Viikonloppuisin (pe- ja lauantai-lähdöillä) lasten ja nuorten puuhasteluja vauhdittavat aktivaattorit. Koulujen loma-aikoina, kuten talvilomalla mukana on Muumi. Lomien aikaan lapsille ja nuorille on erityisohjelmaa, sekä koko perheen huikeita tähtiartisteja! Kesällä lapsia viihdyttää Summer Center 15.6.-14.8.

Lasten festarit kesällä

Kesällä kerran kuussa Europa on lasten ja lapsenmielisten valtakunta. Lasten Festarit -risteilyillä esiintyy koko joukko lasten suosikkeja:

 • ti 25.6. Hevisaurus
 • ti 2.7. Ti-Ti Nalle
 • ti 16.7. Kikattava Kakkiainen
 • ke 31.7. Hevisaurus

Kaiken ikäisille suunnattu Heureka-tiedeshow viihdyttää Teatteri Europassa 17.6.-12.8.2019 menoiltana Helsingistä ja paluupäivänä Tallinnasta.

 

Ostokset
Tax Free Superstore on täyden valikoiman myymälä, josta saat kotiinviemisiksi väkevät alkoholijuomat, viinit, oluet, savukkeet, makeiset ja elintarvikkeet. Perfume&Fashion on yhdistetty miesten ja naisten asusteiden sekä tuoksujen ja kosmetiikan erikoismyymälä, josta löydät trendikkäitä tuotteita edulliseen merihintaan. Merkkeinä mm. Superdry, Tommy Hilfiger, Vans ja Desigual. Gift-myymälästä löydät matkamuistojen lisäksi mm. Iittalan ja Marimekon tuotteita ja alati vaihtuvia tarjouksia. Kids & Toys – myymälästä löytyy kaikkea kivaa perheen pienimmille. Myymälän valikoimaan kuuluu runsaasti lasten suosikkileluja tunnetuilta merkeiltä, kuten Lego, Muumi, My Little Pony ja Hot Wheels. Lisäksi lasten vaatteita, kenkiä ja asusteita mm. Lundmyr, Desigual ja Mayoral-merkeiltä. Electronics-myymälästä ostat laadukasta pienelektroniikkaa ja oheistuotteita maahintoja huomattavasti edullisemmin.

Hytit

 

Executive Suite
Ylellinen 43-46 m2 sviitti 1-2 hengelle 11. Erillinen makuu- ja olohuone. Parivuode ja oma sauna. Hintaan kuuluu virvokkeita ja hedelmiä sekä yön yli kestävillä matkoilla erikoisaaminen Grill House -ravintolassa.

DeLuxe
Uusittu, raikkaasti sisustettu ja viihtyisä 16 m2 hytti kahdelle hengelle 11. kannella. Parivuode, sohva, TV, jääkaappi ja virvokkeita hytissä. Yön yli kestävillä matkoilla erikoisaaminen Grill House -ravintolassa.

A-luokka
Korkeatasoinen 9 m2 hytti 2-4 hengelle merinäköalalla kansilla 5, 9 ja 10. Hyttejä myös allergikoille ja liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville. Hyteissä on TV.

B-luokka
Raikkaasti sisustettu, ikkunaton 9 m2 hytti 2-4 hengelle kansilla 5, 9, 10 ja 11.

B2-luokka
Mukava, ikkunaton 7 m2 hytti 1-2 hengelle kansilla 5 ja 9-11. Vuoteet päällekkäin. Hytissä on TV.

C-luokka
Uusittu, ikkunaton 8,1 m2 hytti 2-4 hengelle kannella 2. Hyteissä on TV.

Family / Perhehytti
Perhematkailuun parasta! Ikkunallisia ja ikkunattomia väliovellisia perhehyttejä kannella 5. Family -hytti varattavissa vähintään 5 ja enintään 6 hengelle, joista vähintään 2 on lapsia. Koostuu kahdesta väliovellisesta hytistä. Hyteissä on TV.

Allergiahytti
9 m2 hytti 2-4 hengelle kannella 5. Sisustuksessa käytetty allergikoille soveltuvia materiaaleja. Hyteissä on TV. Hinta valitun hyttiluokan mukaan (A-luokka tai B-luokka).

Invahytti
12,7 m2 hytti 3 hengelle kannella 5. Varusteltu erityisesti liikuntarajoitteisia ajatellen. Hinta valitun hyttiluokan mukaan (A-luokka tai B-luokka). Hyteissä on TV.

Ahvenanmaan retket

Retkivaraukset myyntipalvelustamme puh. 0207 509 509 tai Matkat@LehtimakiGroup.fi

Maarianhaminan opastettu kävelykierros

Kävelykierroksella Maarianhaminan merkittävimmät nähtävyydet tulevat tutuksi yhdessä suomenkielisen oppaan kanssa. Kierroksen aikana nähdään muun muassa historiallinen museolaiva Pommern (ulkopuolelta), 40 m merenpinnan yläpuolella kohoava Badhusberget, Södragatanin ”vanha kaupunki” hurmaavine puuhuviloineen, Maarianhaminan kaupungintalo, Ahvenanmaan itsehallintotalo sekä kävelykatu Torggatan. Kierroksen aikana käydään kahvilla/teellä ja leivonnaisella ravintola Sittkoffska Gårdenissa. Kävelykierros päättyy joko keskustaan tai yhdessä oppaan kanssa kävellen
risteilyterminaaliin. Retken kesto noin 1,5 tuntia, sisältäen kävelyä mukulakivillä, joten suosittelemme mukavia jalkineita. Ei sovellu liikuntaesteisille.

Lähdöt satamasta:  klo 10 ja klo 15.30
Hinnat: 3-vuotiaasta alkaen 16 €/hlö, lapsi 0-2v. ilmaiseksi ilman omaa istumapaikkaa (paikkavaraus tarvitaan)

Opastettu kiertoajelu Sundin kulttuurimaisemiin

Suomeksi opastettu retki Itäiselle Ahvenanmaalle. Lyhyen Maarianhaminan kaupunkikierroksen jälkeen otetaan suunnaksi Sundin upeat kulttuurimaisemat. Käymme luonnonkauniilla Kastelholman alueella, jota myös kutsutaan kulttuurin kehdoksi. Täältä löytyy muun muassa 1300-luvulta peräisin oleva Kastelholman linna, johon tutustutaan ulkoisesti. Vierailemme ahvenanmaalaisista rakennusperinteistään tunnetussa Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseossa sekä Vita Björnin vankilamuseossa. Ihastelemme myös perinteistä kukkasin ja lehväköynnöksin koristeltua juhannussalkoa. Smakbyssä,
julkkiskokki Michael Björklundin ravintolassa nautimme kahvia/teetä sekä herkullista ahvenanmaalaista pannukakkua (sis. hintaan). Smakbyn puodista voi halutessaan ostaa mukaan paikallisia tuotteita ja matkamuistoja. Tämän jälkeen teemme vielä kierroksen Bomarsundiin ja kuulemme Venäjän vallan ajasta Ahvenanmaalla. Retki päättyy risteilyterminaaliin. Kesto noin 3,5 tuntia, sisältäen kävelyä, joten suosittelemme mukavia jalkineita. Ei sovellu liikuntaesteisille.

Lähtö satamasta:  klo 10
Hinnat: 3-vuotiaasta alkaen 37 €/hlö, lapsi 0-2v. ilmaiseksi ilman omaa istumapaikkaa (paikkavaraus tarvitaan)

Myrskyluodon Maijan maisemissa

Suomeksi opastettu retki rakastetun Myrskyluodon Maijan maisemiin. Myrskyluodon Maija on monelle suomalaiselle tuttu hahmo ahvenanmaalaisen kirjailija Anni Blomqvistin Myrskyluoto-kirjoista. Tarina seuraa Maijan elämää; lapsuutta Simskälassa ja aikuisiän haasteita Myrskyluodolla 1800-luvun Ahvenanmaalla. Kirjailijan oma elämä oli monessa suhteessa samanlainen kuin Maijan; meri näytteli kummankin elämässä merkittävää osaa. Retki suuntautuu Simskälan saarelle Värdon kuntaan, aivan saariston koilliskulmaan. Vierailemme Annin kotona, joka toimii nykyään museona. Käymme myös
hänen lapsuudenkodissaan, joka on nykyään Stormskärs Värdhus -niminen kestikievari. Nautimme täällä lounaan (sis. hintaan), herkullista kalakeittoa ja
ahvenanmaalaista pannukakkua kahvin/teen kera. Matkalla takaisin Maarianhaminaan pysähdymme vielä Bomarsundin linnoituksen raunioilla. Retken
kesto noin 6 tuntia, sisältäen kävelyä, joten suosittelemme mukavia jalkineita. Soveltuu myös lievästi liikuntaesteisille.

Lähtö satamasta:  klo 10
Hinnat: 3-vuotiaasta alkaen 48 €/hlö, lapsi 0-2v. ilmaiseksi ilman omaa istumapaikkaa (paikkavaraus tarvitaan)

Olutmaistelua ja ahvenanmaalaiset herkut

Ahvenanmaalaisen pienpanimon, Stallhagenin uniikit käsityöoluet ovat monelle tuttuja Suomen mantereellakin. Stallhagenin pienpanimo on erittäin suosittu vierailukohde – se sijaitsee noin 20 km päässä Maarianhaminasta keskellä kaunista maaseutua, Grelsbyn kylässä. Alue kuului aikoinaan Grelsbyn kuninkaankartanoon, jonka omisti Kustaa Vaasa. Tällä mielenkiintoisella panimokierroksella pääsemme tutustumaan suomenkielisen oppaan kanssa mallasjuoman valmistukseen ja kierroksen jälkeen maistelemme eri olutlajikkeita yhdessä paikallisten herkkujen kanssa. Olutmaistelu sisältää: 4 x 15 cl

käsityöoluita sekä 4 kpl ahvenanmaalaisia herkkupaloja (liha/kala/kasvis). Kesto noin 2,5 tuntia. Soveltuu myös lievästi liikuntaesteisille.
HUOM! Retken ikäraja on 18 vuotta!

Lähtö satamasta:  klo 15.30
Hinta: 59 €/hlö

Taste of Åland – Michael Björklundin Smakbyn -ravintolassa

Kastelholman linnan kupeessa sijaitseva Smakbyn on yksi Ahvenanmaan puhutuimpia ja suosituimpia kulinaarikohteita. Ravintola avattiin 2012 ja sitä vetää saaren tunnetuin julkkiskokki Michael Björklund, joka muistetaan myös Strömsö-televisiosarjasta. Ravintolakonseptin perusajatuksena on ruoan puhtaus ja eettisyys. Suomeksi opastetun kierroksen aikana pääsemme vierailemaan Smakbyn tislaamossa, jossa valmistetaan muun muassa omenaviinaa, liköörejä ja viiniä. Sekä maistelemaan viittä jaloa juomaa paikallisilla herkuilla. Vierailemme myös ravintolan puodissa, josta voi ostaa ahvenanmaalaisia tuotteita ja tuliaisia ennen paluuta Maarianhaminaan. Juomamaistiaiset sisältävät: omenaviiniä, Röd Granit -kirsikkalikööriä, Ål-Meister Bongo-yrttimausteviinaa, Päråla-päärynälikööriä ja Apelbrand-omenatislettä (aiempi nimi Ålvados). Juoman kanssa tarjoiltavat herkkupalat ovat paikallisia tuotteita. Kesto noin 2,5 tuntia. Soveltuu myös lievästi liikuntaesteisille.
HUOM! Retken ikäraja on 18 vuotta!

Lähtö satamasta:  klo 15.30
Hinta: 48 €/hlö