Tukholman Jouluristeily

Silja Serenade 24.-26.12.2019
Alk. 193€ /hlö/B4 Club One

Tukholman  Jouluristeily Helsingistä            24.- 26.12.2019

Siljan mahtavat ja juuri uudistetut risteilyalukset tarjoavat viihtyisät puitteet täydelliselle kiireettömälle joululle Itämeren aalloilla!

Matkassa mukana  mm. Harri Hylje, ja tietysti Joulupukki tonttuineen.

Hinta sisältää:

 • Risteily valitussa hyttiluokassa m/s Silja Serenade 
 • Ateriapaketti (jouluglögi, joulubuffet-illallinen 24.12., brunssi 25.12., buffet-illallinen 25.1. sekä meriaamiainen 26.12.)
 • Laivojen runsaan jouluohjelman sekä meno- että paluumatkalla

Varattavissa lisämaksusta:

 • Lisäpalvelut mm. hyvän olon palvelut Sunflower Oasis -osastolla

 

Bussikuljetus Tukholma  Jouluristeily

Laadukkaat tilausajobussit, hyvät aikataulut, edulliset hinnat ja luotettavat kuljetukset takaavat matkasi onnistumisen.

Kuljetuksen hinta 15€ / hlö / suunta.

Varaathan bussikuljetuksen etukäteen.

PYSÄKKI      KLO
Kuusankoski, Keskusaukion pysäkki       10.15
Kouvola, Matkakeskus       10.30
Kausala, ABC:n pysäkki       10.55
Nastola, Rakokiven pysäkki       11.20
Nastola, Lehtimäen tilausajopysäkki (Kukkastie)       11.25
Lahti, Marolankadun turistipysäkki       11.45
Lahti, Citymarketin pysäkki       11.50
Lahti, Renkomäen ABC:n pysäkki       11.55
Orimattila, Orionaukio       12.20
Mäntsälä, Linja-autoasema       12.50
Helsinki, Länsisatama       14.00

Lehtimäki Comfort -tilausajobussi  lähtee satamasta takaisin 30 minuuttia laivan saapumisen jälkeen.

MATKAOHJELMA:

Helsinki (Olympiaterminaali) – Tukholma (Värtan) 15:00 – 12:00
Tukholma (Värtan) – Helsinki (Olympiaterminaali) 16:45 – 10:30

1. päivä 24.12.

Helsingistä tulijat saavat matkalippunsa nimellä Siljan ryhmälähtöselvitystiskiltä viimeistään
tuntia ennen laivan lähtöä.
Siirtyminen laivaan ja majoittuminen hytteihin. Tarkemman risteilyohjelman saatte laivalta.

 

2. päivä 25.12.

Brunssi tarjolla paikallista aikaa klo 08.00 – 11.30. Laiva saapuu Tukholmaan klo 12.00
ja jää koko päiväksi satamaan. Päivän voit viettää vaikka kaupungilla kierrellen ja laivaan voit palata heti kun haluat,
hytti on käytössäsi koko risteilyn ajan. Laiva lähtee kohti Helsinkiä klo 16.45 (paikallista aikaa).

 

3. päivä 26.12.

Meriaamiainen.
Saapuminen Helsinkiin klo 10:30

 

Risteilyn hintaan sisältyvään ateriapakettiin kuuluu:
jouluglögi, joulubuffet-illallinen 24.12., brunssi 25.12., buffet-illallinen 25.1. sekä meriaamiainen 26.12.

Joulupukki tonttuineen jakaa lapsille lahjoja 24.12. Oman lapsen lahjan voi jättää infoon, josta se toimitetaan pukinkonttiin. Yksi lahja/lapsi.
Pakettiin pyydetään merkitsemään hytin numero, vastaanottajan koko nimi sekä missä kattauksessa hän ruokailee.

Kynttilöiden polttaminen hyteissä on kielletty myös jouluristeilyillä

Laivaanpääsy klo 13.30 alkaen (sekä jalka- että automatkustajat)

Harri Hylje  myös mukana risteilyllä.

Silja Symphony ja Silja Serenade

Siljan sisaralukset Symphony ja Serenade ovat uudistuneet! Suurimpiin uudistuksiin lukeutuvat mm. tyylikäs yökerho Starlight ja viihtyisä keulabaari Sea View Lounge, Bon Vivant -ravintolan uusi ilme sekä täysin uusi  Grill House -ravintola. Uudistukset on tehty taiten, joten tunnelma on säilynyt ennallaan tyylikkäänä ja ajattomana. Laivalla olet kuin kaupunkilomalla keskieurooppalaisessa pikkukaupungissa. Elämää sykkivän Promenade-kävelykadun pyörteissä nautit laadukkaimmat viinit ja herkullisimmat ruoka-annokset, vietät aikaa kahvikupillisen ääressä tai teet ostoksia upeissa myymälöissä. Täällä on mahdollisuus nauttia romanttisesta yhdessäolosta ja tuntea olevansa lomalla.  Laivalla elämästä kuuluu nauttia!

Lapsille parasta, hauskinta ja rennointa
Ihastuttavat maskotit Harri Hylje ja Muumi seikkailevat laivoilla viikonloppuisin sekä koulujen loma-aikoina. Kannella 5 sijaitsee uudistunut  Silja Land -leikkimaailma on lasten valtakuntaa. Lasten huikeista ideoista on toteutettu mm. kiipeilypuu, Harri Hylkeen pesä, maalausseinä ja Lego-työpaja – pallomerta unohtamatta! Silja Landissa on lisäksi oma PlayStation -pelialue sekä Spice Ice -jäätelöbaari. Koulujen loma-aikoina on hurjasti  lisäohjelmaa kaikenikäisille lapsille kasvomaalauksesta laivasuunnistukseen ja yhteisiin leikkeihin. Isommille lapsille (ja aikuisille myös) löytyy lisäksi oma PlayStation Lounge.

Syyslomalähdöllä: 

 • 20.10.2019 Chisu – Live @Promenade
 • 23.10.2019 tähtiesiintyjinä Benjamin ja Tuure Boelius

 

Hyvän olon palvelut koko perheelle – Sunflower Oasis
Matkustajia palvelee täysin uudistettu Sunflower Oasis -kylpyläosasto. Span viereen ulkokannelle rakennettu baaritiski palvelee kesäisin ulkona olevia asiakkaita. Kylpylä on uudistuksen jälkeen valoisampi ja viihtyisämpi ja kolme poreallasta sekä uusitut saunat kutsuvat rentoutumaan.

Avoinna: klo 13.00–22.00 (Suomen aikaa) Helsinki-Tukholma ja klo 12.00-22.00 (Ruotsin aikaa) Tukholma-Helsinki

Huippuostoksia uudistuneesta tarjonnasta
Uusi Tax Free Superstore kannella 6 on avara, valoisa ja tyylikäs ostosmaailma, jonka valikoimasta löydät alkoholijuomat, viinit, oluet, tupakkatuotteet, makeiset sekä tuoksut ja kosmetiikan edulliseen merihintaan.

Promenadella sijaitsevasta Luxury-myymälästä löydät tunnettujen luksustuotemerkkien kelloja, koruja, huiveja, aurinkolaseja sekä laukkuja ja lompakoita. Valikoimassa mm. Furla, Tag Heuer, Skagen, Gucci, Hugo Boss, Prada, Lumi ja Versace. Entistä suurempi Fashion on naisten ja miesten vaatteiden ja asusteiden erikoismyymälä, joka tarjoaa tuttuja merkkejä merihintaan. Laajassa merkkivalikoimassa mm. Esprit, Marc O’Polo, Snö, Superdry, Solid sekä Desires.

Gifts-myymälästä voit ostaa lahjaksi, matkamuistoksi ja tuliaisiksi esimerkiksi Arabian, Pentikin ja Marimekon suomalaista muotoilua. Myymälän valikoima vaihtelee sesongeittain. Electronics-myymälästä saat mukaasi matkailijan pienelektroniikkaa, kuten kuulokkeita, älypuhelimia, tablettilaitteita ja oheistarvikkeita.

Lasten ikioman Kids & Toys -kaupan valikoima on täynnä leluja, vaatteita, kenkiä ja asusteita perheen pienimmille. Valikoimassa on merkkejä kuten Desigual, Lego, Lundmyr, Mayoral ja Hot Wheels.

Symphonylla uutuutena on Tommy Hilfiger -myymälä. Sen valikoimassa on niin naisten kuin miesten vaatteita ja myös pienempi valikoima lasten vaatteita. Asusteista löydät mm. laukkuja ja lompakoita. Lisäksi Symphonyltä löytyy Bon Vivantin viinimyymälä, josta voit tehdä todellisia viinilöytöjä. Maistele, ihastu ja vertaile upeimpia vuosikertaviinejä ja tarvittaessa valinnoissa sinua auttaa Siljan viiniasiantuntija.

Itämeren ainoa Desigual-myymälä löytyy Serenadelta. Merillä uniikin myymälän valikoimiin kuuluvat naisten-, lastenvaatteet sekä Pohjolan markkinoilla harvinaiset kodintekstiilit.

Hytit

 

A-luokka / Seaside
Korkeatasoinen 2-4 hengen 11 m2 hytti, jonka ikkunasta on näkymä merelle. Hytit sijaitsevat kansilla 5 ja 8-11. Hyteissä on tv ja vuoteet voi siirtää parivuoteeksi. Hyttejä on myös liikuntarajoitteisille (ei kannella 5) sekä lemmikkieläimen kanssa matkustaville.

Promenade
Kansilla 8–11 sijaitseva korkeatasoinen 2-4 hengen 11 m2 hytti, jonka ikkunasta on näkymä Promenadelle. Alavuoteet voi siirtää yhteen parivuoteeksi, ja hyttejä on tarjolla myös allergikoille ja liikuntarajoitteisille.

B-luokka
Ikkunaton 2-4 hengen 11 mhytti. Hytit sijaitsevat kansilla 5 ja 9-11.Muutamissa hyteissä vuoteet päällekkäin. Alavuoteet voi siirtää myös parivuoteeksi. Hyttejä on myös allergikoille sekä lemmikkieläimen kanssa matkustaville.

C-luokka
Ikkunaton 2-4 hengen 11 m2 hytti kannella 2. Muutamissa hyteissä vuoteet päällekkäin. Alavuoteet voi siirtää parivuoteeksi. Hyttejä on myös lemmikkieläimen kanssa matkustaville. C-hyttien sisustus on uudistettu keväällä 2018.

Family-hytit ja Muumiperhe-hytit
Perheille tarkoitetut tilavat Family-hytit merelle päin ovat kooltaan 18 m2 ja sijaitsevat kansilla 8, 9 ja 10 laivan peräosassa (ei vierekkäisiä hyttejä). Family-hytit Promenade-kävelykadulle päin ovat kooltaan 14 m2 ja ne sijaitsevat kannella 11.

Osa Family-hyteistä Promenade-kävelykadulle päin on muutettu iki-ihaniksi Muumi-perhehyteiksi. Muumi-perhehyteissä on vuoteet neljälle sekä vuodesohva kahdelle ja lisäksi niissä on tv ja jääkaappi, jossa virvokkeita nautittavaksi.

Huom. Family-hytit ja Muumi-perhehytit ovat varattavissa vähintään kolmelle ja enintään kuudelle hengelle, joista vähintään yksi on alle 18-v. lapsi. Koulujen loma-aikoina: syys- ja talvilomalla sekä kesällä poikkeuksellisesti vähintään viidelle ja enintään kuudelle hengelle, joista vähintään 2 on alle 18-v. lasta.

De Luxe
Kaunis ja tilava 14 m2 hytti 1-2 hengelle kannella 11. Hytistä on näköala joko merelle tai Promenadelle. Merenpuoleisissa hyteissä on lisävuodemahdollisuus enintään 17-vuotiaalle lapselle. Varusteluun kuuluu parivuode (vuoteet saa erilleen), flat screen-TV ja jääkaappi virvokkeineen. Hintaan sisältyy erikoisaamiainen Tavolàtassa. De Luxe -hyttien sisustusta on uusittu ja ovat entistä tilavamman tuntuisia.

Commodore
Kauniit ja tilavat 20-25 m2 Commodore-hytit ovat saaneet uuden ilmeen. Hyteissä on parivuode (vuoteet saa erilleen) ja sohva, josta saa lisävuoteen 1-2 lapselle. Varusteluun kuuluu taulu-TV, jääkaappi, kylpytakit ja tohvelit. Hintaan sisältyy virvokkeita ja hedelmiä sekä Bon Vivant -erikoisaamiainen tai hyttiin toimitettuna suppeampi mannermainen aamiainen. Osassa hyteistä on myös parveke ja näissä hyteissä on lisäksi kylpyamme. Lisäksi käytössä on Commodore loungen palvelut ja saunat.

Junior Suite
Kolme tyylikästä Junior-sviittiä 9. kannen keulassa. Hyttien teemat ovat kevät, kesä ja syksy. Hyteissä on parivuode (vuoteita ei saa erilleen) ja levitettävät sohvat. Hyttiin voi varata kahden aikuisen lisäksi max 3 lasta (2 max. 17v. + 1 alle 12 v.), joista alle 12-vuotiaalla ei ole omaa vuodepaikkaa. Perusvarustelun lisäksi flatscreen-TV olohuoneessa ja makuuhuoneessa, poreallas sekä kahdelle kylpytakit ja -tohvelit käyttöön. Hintaan kuuluu Bon Vivant -erikoisaamiainen tai hyttiin toimitettuna suppeampi mannermainen aamiainen, Commodore Loungen palvelut sekä hytin jääkaapin virvokkeet. Hytit sijaitsevat yökerhon yläpuolella, joten niihin saattaa kantautua ääniä.

Executive Suite
Ylellinen ja valoisa 75 m2 erikoissviitti sijaitsee kannella 11. Olohuone, makuuhuone kiinteällä parivuoteella, ylelliset kylpytilat sekä pukeutumishuone. Hytin varusteluun kuuluvat kylpytakit sekä tohvelit, flatscreen-TV olohuoneessa sekä makuuhuoneessa, Blu-ray-soitin, radio, baaritiski, jossa jääkaappi ja espressokeitin, sekä oma sauna porealtaineen. Hintaan kuuluu myös pullollinen laivan sampanjaa, virvokkeita, hedelmiä, ilmainen sisäänpääsy Sunflower Oasis -saunaosastolle sekä Bon Vivant -erikoisaamiainen tai hyttiin toimitettuna suppeampi mannermainen aamiainen. Lisäksi käytössä on Commodore loungen palvelut ja saunat.

Muutokset esiintyjissä mahdollisia. 

 

Hyvä tietää

Yleistä Tukholmasta ja Ruotsista

Tukholman kaikki kaupunginosat ovat omanlaisiansa. Suurkaupungin salaisempia helmiä etsivän kannattaa uskaltautua Drottninggatania pidemmälle ja suunnata metrolla keskustaa kauemmaksi. Östermalmilta löytyvät laatutietoisen merkkiliikkeet ja Vasastan on antiikinystävän mekka. Södermalmilla sijaitsevat kaupungin trendikkäimmät kahvilat ja putiikit. Suurimmat tavaratalot keskittyvät Tukholman keskustaan, Norrmalmille. Gamla Stanin kaduilla voit aistia historian läsnäolon ja hankkia pienistä myymälöistä niin antiikkia, taidetta, matkamuistoja kuin käsitöitäkin.

Valuutta

Euro on noin 10,5 Ruotsin kruunua. Rahaa voi pankkien lisäksi vaihtaa useissa rahanvaihtopisteissä ympäri kaupunkia.

Luottokortit ja matkashekit

Yleisimmät luottokortit, kuten Visa ja Mastercard/Eurocard jne. hyväksytään useimmissa hotelleissa, ravintoloissa ja kaupoissa. 

Pankkien aukioloajat

Pankit ovat auki ma -pe klo 09.30-15.00. Muutamat keskustan pankit ovat auki myöhempään, jopa 18.00 saakka. Torstaisin pankit ovat yleensä auki myös illalla.

Ruotsin aika

Ruotsissa ollaan 1 tunti Suomen aikaa jäljessä.

Vesijohtovesi

Ruotsissa vesi on turvallista, mutta sen kalkkiseen makuun tottuminen voi viedä oman aikansa.

Hätänumero 112

Ambulanssi, palokunta, poliisi sekä päivystävä lääkäri.

Turisti Info

Sverigehusetissä Kungsträdgårdenilla, (melkein NK -tavarataloa vastapäätä) löytyy turistipiste. Siellä on saatavana esittelylehtisiä koko Ruotsin alueelta.

Aukioloajat: ma-pe 09:00-18:00, la-su 10:00-16:00. Puh. 789 24 90

Kansalliset juhlapäivät, jolloin suurin osa pankeista, kaupoista ja virastoista on kiinni.

 • 1.1.Uuden vuoden päivä
 • 6.1. Loppiainen
 • 18.4. Pitkäperjantai
 • 21.4 Toinen pääsiäispäivä
 • 1.5. Vappu
 • 9.5. Helatorstai
 • 6.6. Ruotsin kansallispäivä
 • 21.6. Juhannuspäivä
 • 1.11. Pyhäinpäivä
 • 24.-26.12. Joulu