Tallinna Jouluristeily

TI 24. - TO 26.12.19
Alk. 19,75€ / hlö /C4 Club One

Europa Jouluristeily 24.-26.12.2019 (ClubOne)

Nauti Joulusta  Itämerellä,  upeimmasta ja vauhdikkaimmasta viihdetarjonnasta, tutustu monipuolisiin ja maukkaisiin ravintolapalveluihin ja tee ostoksia Itämeren laajimmasta ostosvalikoimasta.

Lähdöt Helsingistä joka päivä klo 18.30, paluu seuraavana päivänä klo 16.00.

Koe Tallinnan elämyksellinen Joulutori Raatihuoneen aukiolla 15.11.2019-7.1.2020. Joulutori avoinna päivittäin 10-20, poikkeuksina 24.12-26.12 klo 12:00-15:00, 31.12 klo 10:00-17:00 ja 01.01 klo 12:00-20:00. Lue lisää.

 

Bussikuljetus Europa Jouluristeily

Laadukkaat tilausajobussit, hyvät aikataulut, edulliset hinnat ja luotettavat kuljetukset takaavat matkasi onnistumisen.

Kuljetuksen hinta 15€ / hlö / suunta.

Varaathan bussikuljetuksen etukäteen.

PYSÄKKI      KLO
Kuusankoski, Keskusaukion pysäkki       11.50
Kouvola, Matkakeskus       12.00
Kausala, ABC:n pysäkki       12.20
Nastola, Rakokiven pysäkki       12.40
Nastola, Lehtimäen tilausajopysäkki (Kukkastie)       12.45
Lahti, Marolankadun turistipysäkki       13.10
Lahti, Citymarketin pysäkki       13.15
Lahti, Renkomäen ABC:n pysäkki       13.18
Orimattila, Orionaukio       13.35
Mäntsälä, Linja-autoasema       13.55
Helsinki, Länsisatama       15.00

Lehtimäki Comfort -tilausajobussi  lähtee satamasta takaisin 30 minuuttia laivan saapumisen jälkeen.

Matkaohjelma

Risteilyaikataulu:

MENO 24.12. Helsinki (Länsisatama) – Tallinna (D – terminaali) 16.00 -> 19.30
PALUU 26.12. Tallinna (D – terminaali) – Helsinki (Länsisatama) 12.30 -> 16.00

1. matkapäivä

Bussimatka Helsingin Länsisatamaan, jossa kuljettajamme jakaa maihinnousukortit, ateriakupongit ym.
Helsingistä tulijat saavat maihinnousukortit Tallinkin ryhmälähtöselvityksestä ( terminaalin 2krs )
viimeistään 30min ennen laivan lähtöä.
Ilta ja yö aikaa nauttia laivan monipuolisista palveluista.

2. matkapäivä

Vapaata ohjelmaa laivalla.
Maihin- ja laivaannousuajat klo 9.00-12.00 ja 14.00-18.00

 

3. matkapäivä

klo 8.00 alkaen maihinnousu Tallinnassa.
Tallinnan keskusta, vanha kaupunki, tutut ostoskeskukset ovat vain lyhyen kävelymatkan päässä satamasta.
klo 10.00 – 12.10 laivaannousu Tallinnassa. HUOM ! olethan viimeistään 30min ennen laivan lähtöä takaisin laivassa!

Helsinkiin saapumisen jälkeen bussi lähtee paluumatkalle viimeistään 30 min laivan saapumisen jälkeen
takaisin lähtöpaikkakunnille.

Europa

Europa on Itämeren suurin ja monipuolisin viihdekeskus, joka tarjoaa jokaiselle vieraalle parastaan. Lukuisat ravintolat, ostosmahdollisuudet ja palvelut tuovat nostavat risteilytunnelman kattoon.

Ruoka ja juoma

Valitse Europan monipuolisesta ravintolatarjonnasta mieluisesi: perinteinen Grande Buffet ruokajuomineen, rentoa italialaista ruokaa Tavolàta Ristorante Italianossa tai mutkattomasti Grill Housessa. Fast Lane -ravintolassa on mukava ja helppo pistäytyä syömässä, sillä kokki valmistaa maistuvat annokset ripeällä tahdilla. Kahvia ja suolaista ja makeaa pientä syötävää löytyy Coffee & Co. -kahvilasta. Laaja olut- ja siiderivalikoima on tarjolla uudistetussa Sea Pubissa tai ota suunnaksi kulmabaari Corner Bar. 

 

Viihde

Risteily Europalla on sananmukaisesti viihderisteily. Toinen toistaan upeammat artistit ja valovoimaiset esitykset tarjoavat jokaisella risteilyllä elämyksiä. Ocean Clubissa tanssit Meritanssit-bändien tai -artistien säestyksellä ja baarimestarit loihtivat juomia myös erityistoivomustesi mukaan. Moonlight Bar & Discossa tanssit uusimpien listahittien sekä vanhojen kestosuosikkien vauhdittamana huippu-DJ:n tahdissa. Pubissa rennosta meiningistä vastaa trubaduuri ja karaokessa pääset itse näyttämään millainen lauluvirtuoosi olet. Europan 22h -risteilyllä koet Viihteen Viikonpäivät maanantaista sunnuntaihin: Meritanssit, Club55-kokoontumiset, Torstai Livet, Koko Laiva Laivaa ja Bingo. Valitse oma päiväsi!

Erikoisristeilyillä kuten Riian, Maarianhaminan tai Visbyn risteilyillä on oma huippuluokan ohjelmansa. 

Lapsille
Laivan leikkihuone Lottemaa on lasten valtakunta, jossa voit peuhata pallomeressä tai kivuta kiipeilyseinälle. Voit myös piirtää tai leikkiä leluilla. Viikonloppuisin (pe- ja lauantai-lähdöillä) lasten ja nuorten puuhasteluja vauhdittavat aktivaattorit. Koulujen loma-aikoina, kuten talvilomalla mukana on Muumi. Lomien aikaan lapsille ja nuorille on erityisohjelmaa, sekä koko perheen huikeita tähtiartisteja! 

Syyslomahauskaa koko perheelle: Tähtiartisteina su 13.10. Tuure Boelius, ti 15.10. Lukas Leon, to 17.10. Poikien äidit -risteily (Arttu Lindeman, Lucas ja Jaakko Parkkali) sekä to 24.10. Gasellit. Lisäksi perheen pienimpiä viihdyttämässä Muumi ja aktivaattorit joka päivä syyslomilla 11.–26.10.2019.

 

Ostokset
Tax Free Superstore on täyden valikoiman myymälä, josta saat kotiinviemisiksi väkevät alkoholijuomat, viinit, oluet, savukkeet, makeiset ja elintarvikkeet. Perfume&Fashion on yhdistetty miesten ja naisten asusteiden sekä tuoksujen ja kosmetiikan erikoismyymälä, josta löydät trendikkäitä tuotteita edulliseen merihintaan. Merkkeinä mm. Superdry, Tommy Hilfiger, Vans ja Desigual. Gift-myymälästä löydät matkamuistojen lisäksi mm. Iittalan ja Marimekon tuotteita ja alati vaihtuvia tarjouksia. Kids & Toys – myymälästä löytyy kaikkea kivaa perheen pienimmille. Myymälän valikoimaan kuuluu runsaasti lasten suosikkileluja tunnetuilta merkeiltä, kuten Lego, Muumi, My Little Pony ja Hot Wheels. Lisäksi lasten vaatteita, kenkiä ja asusteita mm. Lundmyr, Desigual ja Mayoral-merkeiltä. Electronics-myymälästä ostat laadukasta pienelektroniikkaa ja oheistuotteita maahintoja huomattavasti edullisemmin.

Hytit

 

Executive Suite
Ylellinen 43-46 m2 sviitti 1-2 hengelle 11. Erillinen makuu- ja olohuone. Parivuode ja oma sauna. Hintaan kuuluu virvokkeita ja hedelmiä sekä yön yli kestävillä matkoilla erikoisaaminen Grill House -ravintolassa.

DeLuxe
Uusittu, raikkaasti sisustettu ja viihtyisä 16 m2 hytti kahdelle hengelle 11. kannella. Parivuode, sohva, TV, jääkaappi ja virvokkeita hytissä. Yön yli kestävillä matkoilla erikoisaaminen Grill House -ravintolassa.

A-luokka
Korkeatasoinen 9 m2 hytti 2-4 hengelle merinäköalalla kansilla 5, 9 ja 10. Hyttejä myös allergikoille ja liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville. Hyteissä on TV.

B-luokka
Raikkaasti sisustettu, ikkunaton 9 m2 hytti 2-4 hengelle kansilla 5, 9, 10 ja 11.

B2-luokka
Mukava, ikkunaton 7 m2 hytti 1-2 hengelle kansilla 5 ja 9-11. Vuoteet päällekkäin. Hytissä on TV.

C-luokka
Uusittu, ikkunaton 8,1 m2 hytti 2-4 hengelle kannella 2. Hyteissä on TV.

Family / Perhehytti
Perhematkailuun parasta! Ikkunallisia ja ikkunattomia väliovellisia perhehyttejä kannella 5. Family -hytti varattavissa vähintään 5 ja enintään 6 hengelle, joista vähintään 2 on lapsia. Koostuu kahdesta väliovellisesta hytistä. Hyteissä on TV.

Allergiahytti
9 m2 hytti 2-4 hengelle kannella 5. Sisustuksessa käytetty allergikoille soveltuvia materiaaleja. Hyteissä on TV. Hinta valitun hyttiluokan mukaan (A-luokka tai B-luokka).

Invahytti
12,7 m2 hytti 3 hengelle kannella 5. Varusteltu erityisesti liikuntarajoitteisia ajatellen. Hinta valitun hyttiluokan mukaan (A-luokka tai B-luokka). Hyteissä on TV.

Hyvä tietää – Viro

Ennen matkaa

Matkalle tarvitaan voimassa oleva passi tai uudenmallinen henkilökortti. Myös kaikki lapset tarvitsevat oman passin. 

Bussien kantavuussäännösten takia joudumme rajoittamaan matkatavaroiden ja henkilökohtaisten tuliaisten enimmäismääräksi 20 kg / matkustaja.

Ikäraja päiväristeilyllä 15 vuotta. Yön yli kestävät risteily- ja hotellimatkat 18 v joka päivä. 

 • 0-17 –vuotias saa matkustaa:
  · Huoltajan* seurassa
  · Huoltajan* valtuuttaman perheenjäsenen** tai huoltajan valtuuttaman vähintään 25-vuotiaan valvojan*** seurassa, jolloin huoltajan allekirjoittama matkustuslupa on oltava mukana matkalla
 • Jos kyseessä valvoja, on valvojan täytettävä valvojalomake
 • Yksi valvoja/hytti

Lue lisää ikärajoista. 

Yleistä Virosta ja kaupungeista

Viron pääkaupunki Tallinna sijaitsee Pohjois-Euroopassa Itämeren rannalla. Matkaa Helsingistä Tallinnaan on vain n. 80 km. Tallinnan pinta-ala on 159,2 km² (koko Viron 45 227 km²). Tallinnassa on asukkaita 440 112 (2018). Virolaisia 52,5 %, venäläisiä 38,5%, ukrainalaisia 3,7%, valkovenäläisiä 2,0%. Viron virallinen kieli on viro. Venäjää, suomea, englantia ja saksaa käytetään Tallinnassa myös paljon.

Tallinna

Sana “Tallinna” tarkoittaa “tanskalaisten kaupunkia” tai alun perin oikeastaan “Tanskanlinnaa” (Taani linn). Nimitys on oikeutettu, sillä vuonna 1219 tanskalaiset valloittivat nykyisellä Toompealla sijainneen linnoituksen ja sitä ympäröivät alueet. Valloittajakuningas oli nimeltään Valdemar Sejr. Tanskalaiset saivat haltuunsa myös koko Pohjois-Eestin alueen 1220-luvun alussa. Tosin ristiritarit hallitsivat Tallinnaa välikauden 1227-1236, mutta muuten tanskalaisvalta kesti yhteensä yli 100 vuotta.

Tartto on Viron toiseksi suurin kaupunki. Emajoen varrella sijaitseva Tartto on Etelä-Viron ja Tartumaan maakunnan keskus. Tarttoa pidetään Viron kulttuurin ja sivistyksen pääkaupunkina ja henkisenä pääkaupunkina. Kaupungin yliopisto on perustettu jo vuonna 1632 ja se on maan vanhin ja suurin. Lisäksi Pärnussa sijaitsee mm. Viron kansallismuseo.

Valuutta

Viron valuutta on Euro.

Luottokortit 

Yleisimmät luottokortit, kuten Visa ja Mastercard/Eurocard jne. hyväksytään useimmissa hotelleissa, ravintoloissa ja kaupoissa. 

Pankkien aukioloajat

Viron suurimmat pankit ovat Swedbank, SEB Pank, Danske Bank, Nordea Bank Pankkiautomaateista voidaan nostaa rahaa kaikilla yleisimmillä kansainvälisillä pankki- ja luottokorteilla. Pankit ovat avoinna maanantaista perjantaihin klo 9.00 – 17.00/18.00. Useimmat pankkikonttorit ovat kiinni lauantaisin ja sunnuntaisin.

Hotellimatkoilla

Hotellihuoneet ovat asiakkaiden käytössä pääsääntöisesti tulopäivänä klo 14.00 jälkeen ja huone tulee lunastaa klo 18.00 mennessä. Kansainvälisen käytännön mukaan huone on luovutettava lähtöpäivänä viimeistään klo 12.00 mennessä.

Soittaminen

Puhelut Virossa: Viron maatunnus on +372. Valitse +372, suuntanumero ja vastaanottajan numero.
Puhelut Virosta: Valitse 00 + maatunnus + suuntanumero + vastaanottajan numero.
Mikäli haluat soittaa virolaiseen puhelinnumeroon, valitse ensin 0, sitten suuntanumero ja sitten vastaanottajan numero

Sää

Virossa on yleensä suhteellisen kylmä talvi, viileä ja vähäsateinen kevät, melko lämmin kesä ja pitkä, sateinen syksy. Joskus kesäisin lämpötila kipuaa viikoiksi 30 asteeseen ja kesäisen lämmin sää saattaa jatkua lokakuun puoliväliinkin saakka.

Keskilämpötila heinäkuussa 16°C
Keskilämpötila helmikuussa -9°C
Tallinnan sää internetissä: www.weather.ee/tallinn

Viron aika

Viro kuuluu Itä-Euroopan aikavyöhykkeeseen, samaan johon Suomikin.

Vesijohtovesi

Virossa vesi on turvallista, mutta sen kalkkiseen makuun tottuminen voi viedä oman aikansa. Tämän vuoksi hanavettä ei tarjoilla ravintoloissa suomalaiseen tyyliin.

Lääkäripalvelut

Erityisiä rokotteita tai terveystodistuksia Viroon saapuva henkilö ei tarvitse. Sairausvakuutus on vapaaehtoista.

Apteekit ovat tavallisesti avoinna klo 9.00-18.00, lauantaisin noin kello neljään. Suurten ostoskeskusten apteekit palvelevat myöhempään ja ovat auki myös sunnuntaisin.

Yleinen hätänumero on 112.

Turvallisuus

Turvallisuusasioissa pätevät Virossa samat ohjeet kuin missä tahansa muuallakin: käytä järkeäsi, pysy valppaana, katso mitä ja kenen kanssa juot, älä harhaile oudoilla kulmilla yksin pimeään aikaan. Taskuvarkaiden varalta kannattaa lompakot pitää pois takataskuista ja käsilaukusta pitää tiukasti kiinni.

Poliisi

Soita ilmaiseksi mistä tahansa numerosta: 112.

Viisumimääräykset

Viroon saapuvalla henkilöllä tulee olla voimassa oleva passi tai EU:n virallinen henkilökortti (sirukortti). Useiden maiden kansalaiset eivät tarvitse viisumia Viroon.

Lisätietoja Viron viisumimääräyksistä löydät esim. Viron Suomen-suurlähetystön internet-sivulta www.estemb.fi

Tulli

Matkailijoita koskevista Viron tullimääräyksistä saat tietoja osoitteesta www.customs.ee

Kansalliset juhlapäivät, jolloin suurin osa pankeista, kaupoista ja virastoista on kiinni.

 • 1.1. uudenvuodenpäivä
 • 24.2. itsenäisyyspäivä
 • 14.3. äidinkielenpäivä
 • pitkäperjantai
 • 1. pääsiäispäivä
 • 1.5. vappu
 • 23.6. voitonpäivä (vuoden 1919 Võnnun taistelun muistopäivä)
 • 24.6. juhannus
 • 20.8 uudelleen itsenäistymisen päivä
 • 24.-26.12. joulu

Ateriat ja lisäpalvelut Europa Jouluristeily

Osta ateriat ennakkoon, niin saat ne edullisemmin kuin laivalta ostettuina.

Ateriapaketin varanneille on ruokailut varattu ensimmäisiin kattauksiin, ellei toisin ole sovittu.

24.12. illallinen 1.kattaus klo 16.00 – 18.00
24.12. illallinen 2.kattaus klo 19.00 – 22.00

 

25.12. aamiainen klo 07.00 – 10.00
25.12. lounas 1.kattaus klo 12.00 – 13.45
25.12. lounas 2.kattaus klo 14.30 – 16.30

 

25.12. illallinen 1.kattaus klo 18.00 – 19.30
25.12. illallinen 2.kattaus klo 21.00 – 22.30

26.12. aamiainen klo 07.00 – 10.00
26.12 lounas 1. kattaus klo 12.00 – 13.15
26.12 lounas 2.kattaus klo 14.15 – 16.00

 

Grande Buffet
Illallisbuffet
Hinnat: 36 eur/aikuinen, 16 eur/ lapsi 12-17 v., 11 eur/lapsi 6-11 v.

Meriaaminen
Hinnat: 12 eur/aikuinen, 7,50 eur/ lapsi 12-17 v.,
5 eur/lapsi 6-11 v.

Buffetlounas
Hinnat: 26 eur/aikuinen, 13 eur/ lapsi 12-17 v., 9 eur/lapsi 6-11 v.

 

Ateriapaketti 1.  sisältää 2 x illallinen , 2 x lounas, 2 x erikoisaamianen

Hinnat: 145 eur/aikuinen, 72 eur/ lapsi 12-17 v., 52 eur/lapsi 6-11 v.

Ateriapaketti 2. sisältää 2 x  illallinen ja  2 x erikoisaamiainen

Hinnat: 101 eur/aikuinen, 49 eur/ lapsi 12-17 v.,36 eur/lapsi 6-11 v.